Aktier: Håb om græsk løsning gav plus i USA - kinesisk uro lurer

De amerikanske aktieinvestorer reagerede tirsdag først negativt på de accelererende græske problemer, men markedet vendte tilbage til positivt territorium efter nye håb om en løsning fra det europæiske topmøde i Bruxelles.

Læs mere
Fold sammen

Den fortsatte uro på de kinesiske børsen onsdag morgen kan dog gøre tirsdagens positive amerikanske takter til en enlig svale.

Med de beroligende indikationer fra Bruxelles vendte investorernes fokus tirsdag for en stund mod tilstanden i den amerikanske økonomi, der næppe bliver påvirket meget af en eventuel græsk bankerot.

S&P 500-indekset lukkede med en stigning på 0,6 pct. i 2081,34. Dow Jones sluttede dagen med et plus på 0,5 pct. til 17.776,91, mens Nasdaq-indekset endte dagen med den mindste stigning på bare 0,1 pct. til 4997,46.

Omsætningen lå over snittet med godt 910 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 2,1 mia. aktier.

- Vi er begyndt at komme over frygten for Grækenland. Økonomisk betyder det i virkeligheden ikke ret meget. Men det er en særdeles reel risiko, og markedets tilbagetrækning har været rationel. Når vi ser en reaktion på en specifik markedsbegivenhed, og den så ikke synes at have ret meget indflydelse overhovedet, så kan reaktionen meget vel blive den stik modsatte, siger chef investeringsofficer Brad McMillan fra Commonwealth Financial Network i Massachusetts til Bloomberg News.

De positive toner kan dog blive en kortvarig affære, hvis ikke bare Grækenland, men også aktieuroen på de kinesiske aktiebørser, begynder at slå igennem på Wall Street.

Onsdag morgen falder de kinesiske aktier igen kraftigt, og den vedvarende nervøsitet og stigende panik kan udløse et økonomisk tilbageslag i verdens andenstørste økonomi.

De amerikanske aktiefutures regerer med fald på over 0,7 pct. i Asien onsdag morgen.

Blandt tirsdagens vindere var forbrugsgode-sektoren. Coca-Cola og Procter & Gamble steg begge 2,1 pct. og lå i toppen af Dow Jones indekset, mens den verdenskendte morgenmadsproducent Kellogg steg 2,2 pct.

I den modsatte ende var det råvare-sektoren, der dominerede tynget ned af faldende råvarepriser. Mineselskabet Newmont Mining Corporation faldt 6,1 pct. og energiproducenten Consol Energy faldt 3,8 pct.

Elbil-fabrikken Tesla fik et hak i tuden af analytikerne hos Deutsche Bank. Anbefalingen blev sænket til "hold" fra "køb" med den motivation, at aktiekursen svarer til størstedelen af ​​aktiens vækstudsigter. Tesla faldt 4,2 pct., hvilket var det største fald i næsten fem måneder.

Halvlederselskabet Advanced Micro Devices, der er i liga med Intel, bemærkede, at salget er faldet mere end ventet i andet kvartal. Det huede ikke aktionærerne, der havde sendt aktien mere end 15 pct. ned ved lukketid.

Heller ikke plastikproducenten Schulman kunne leve op til forventningerne. Aktien faldt mere end 6 pct. efter en skuffende kvartalsrapport sent mandag aften.