aktier: Gucci-selskab stiger mest i fladt marked

Foto: ARND WIEGMANN

Det franske selskab bag mærker som Gucci, Yves Saint Laurent og Bottega Veneta, Kering, står onsdag middag for den største stigning blandt de europæiske eliteaktier efter at have fortalt om et stærkt salg i første kvartal.

Kering-aktien bliver løftet med 9,1 pct., mens det fælleseuropæiske indeks Stoxx 600 stiger beskedne 0,1 pct.

I Storbritannien falder FTSE 100-indekset 0,1 pct., og det samme gør det tyske DAX-indeks. Franske CAC 40 holder sig netop over uændret, efter at det blev handlet til det højeste niveau i ni år som følge af Emmanuel Macrons avancement til anden runde af Frankrigs præsidentvalg søndag.

Samtidig er regnskabssæsonen i fuld sving, og det med en overvægt af positive overraskelser.

- Vi er igennem omkring 25 pct. af selskabernes regnskaber, og størstedelen har slået estimaterne, siger Emmanuel Cau, global aktiestrateg hos JPMorgan, til Reuters.

- Stort set alle eurozone-data er slået ud til positiv side, og det driver opjusteringerne, fortsætter han.

Blandt de mest stigende aktier onsdag middag er også Logitech. Det schweiziske selskab, der blandt andet laver tastaturer og computermus, stiger 7,6 pct. efter at have fremlagt en stigning i overskuddet på 52 pct. i fjerde kvartal i forhold til samme periode året før.

Blandt de faldende aktier er producenten af kuglepenne Bic, som dratter 9,8 pct. efter et svigtende salg i USA ifølge Reuters.

Den norske gødning- og kemikalieproducent Yara falder med 4,2 pct., da marginerne landede under konsensus som følge af stigende priser på naturgas.