Aktier: Grundlæggende positiv stemning efter torsdagsdyk

Der er grundlæggende en god stemning på det danske aktiemarked på ugens sidste handelsdag, hvor aktierne i NKT og WDH ligger i front begge dog uden selskabsspecifikt nyt.

Der er grundlæggende en god stemning på det danske aktiemarked på ugens sidste handelsdag, hvor aktierne i NKT og WDH ligger i front begge dog uden selskabsspecifikt nyt. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEHTIKUVA

NKT stiger 2,8 pct. til 261,20 kr. og WDH 2,5 pct. til 190 kr.

»Ser man lige bort fra torsdag, hvor markedet havde den ringeste dag i år, så har stemningen på det danske aktiemarked grundlæggende været god i januar og i dag, fredag, kører markedet videre på den positive trend,« siger chefaktiehandler Mads Zink fra Danske Bank til Ritzau Finans.

Det toneangivende danske aktieindeks, C25, ligger fredag middag 0,8 pct. højere i indeks 1150,80. Sidste fredag lå indekset i 1162,38. Indekset i år er steget 0,5 pct.

Analytikerne har haft Nordea under behandling efter storbankens regnskab torsdag. Flere har sænket kurmålet, blandt andet amerikanske JPMorgan, SHB og DNB.

Nordea-aktien indhenter dog en lille del af torsdagens fald på 4 pct., da aktien stiger 0,6 pct. til 73,36 kr.

Vestas har det meste af formiddagen ligget i rødt, men ved middagstid er den kommet op i grønt med en stigning på 0,6 pct. til 408,40 kr.

»Det virkede underligt, at aktien skulle falde, efter at tal for markedsandelen i USA var blevet korrigeret,« siger Mads Zink. Torsdag blev det oplyst at GE var større end Vestas i USA, hvilket undrede ham. Fredag viste det sig, at tallene var fejlagtige, og Vestas er stadig størst i USA med en markedsandel på 36 pct.

Mærsk-aktierne har haft en god uge på ryggen af nyheder om muligt salg af Drilling og fortjeneste på aktierne i Total, og fredag slutter den det positive nyhedsflow af med positivt ratenyt. B-aktien i rederiet stiger 0,5 til 11.460 kr. Fredag i sidste uge kostede aktien 10.965 kr.

Topdanmark steg voldsomt efter torsdagens regnskab, hvor der var medvind overalt og udbyttet overraskede positivt, men fredag falder aktien 5 pct. til 294,60 kr. Sydbank og SEB har på ryggen af de gode regnskabstal - og torsdagens kursstigning på 8,9 pct. til rekordkurs - sænket anbefalingen af Topdanmark-aktien, mens flere har løftet kurmålet.

Medicinalgiganten Novo Nordisk har fået hævet kursmålet til 387 kr. fra 350 kr. af Nordea. Novo Nordisk stiger 1,3 pct. til 3468,15 kr.