Aktier: Grønt pust fra de amerikanske børser med Tesla i rødt

Den amerikanske elbilproducent Tesla falder mandag med 0,8 pct., få minutter efter handlen er startet på Wall Street, hvor to af de tre ledende amerikanske aktieindeks ellers ligger i plus.

S&P 500 stiger med 0,01 pct., mens Nasdaq ligger til et plus på 0,11 pct. Dow Jones må dog notere sig et fald på 0,03 pct. - og dermed er rekordstimen brudt efter otte rekorder på stribe, hvis faldet holder mandagen ud.

Tesla falder, efter at elbilproducenten inden børsåbning oplyste, at man planlægger at sælge obligationer for samlet 1,5 mia. dollar for at finansiere produktionen af koncernens nye Model 3.

Bilen er tiltænkt et langt bredere publikum end Teslas nuværende luksusbiler, og produktionen skal derfor også foregå i væsentligt større skala.

En bil vil starte på en pris på 35.000 dollar, hvilket er omkring halvdelen af prisen på Model S. Tesla har allerede modtaget reservationer på omkring en halv million biler.

Det er planen, at Tesla vil producere 10.000 af den billigere model om ugen inden udgangen af 2018, skrev Wall Street Journal i sidste uge. Til sammenligning var Teslas ugentlige produktion sidste år på bare 2000 styk.

Mandag fortsætter Bank of America, Goldman Sachs og JPMorgan de positive takter og stiger med op til 0,4 pct. efter fredagens arbejdsmarkedsrapport, der var bedre end ventet. Det solide arbejdsmarked tegner godt for udsigten til højere renter.

Derimod går United Technologies i rødt med et fald på 1,7 pct., efter at selskabet har afgivet et købstilbud på komponentproducenten Rockwell Collins. Rockwell stiger med 4,7 pct.

Og så har streamingtjenesten Netflix foretaget sit første opkøb nogensinde. Selskabet har opkøbt tegneserieforlaget Millarworld, der også producerer tegnefilm, fremgår det af en pressemeddelelse fra det amerikanske selskab.

De finansielle detaljer i handlen offentliggøres ikke. Netflix-aktien ligger uændret mandag i de første handler.