Aktier: Grønt marked som ventet på Wall Street

Det amerikanske aktiemarked er åbnet i godt humør tirsdag. Inflationstal, der var som ventet, kunne ikke påvirke markedet.

De tre toneangivende indeks åbner med stigninger på 0,6-1,0 pct. S&P 500-indekset stiger 0,7 pct. til indeks 2141. Nasdaq-indekset stiger 1,0 pct. til indeks 5254, mens det gode gamle Dow Jones-indeks stiger 0,6 pct. til indeks 18.202.

Med til at give god stemning er generelt pæne regnskaber, og en forventning om at rentestigningerne i USA ikke sker voldsomt, men stille og roligt, når de kommer, forklarer Bloomberg News.

Før åbningen har en række selskaber rapporteret kvartalstal.

Medicinalkoncernen Johnson & Johnson, der er partner med danske Genmab på midlet Darzalex, lander et overskud stort set som ventet i tredje kvartal, men løfter forventningerne til hele året.

Generelt ser selskabet optimistisk for fremtiden, hvor der i perioden fra 2015-2019 er blevet eller vil blive indsendt godkendelsesansøgninger på ti produkter med såkaldt "blockbuster"-potentiale (salg over 1 mia. dollar årligt, red.).

Aktien falder dog 0,1 pct.

Verdens største kapitalforvalter, amerikanske Blackrock, kom ud af tredje kvartal med et bundlinjeresultat, der var bedre end markedets forventninger.

Det belønnes med en stigning på 1,1 pct.

USA's største private sygekasse, Unitedhealth, opjusterede forventningerne efter et tredje kvartal, hvor både top- og bundlinje overraskede analytikerne positivt.

Aktien stiger 5,5 pct.

NETFLIX OVERRASKER

Efter børstid mandag var der kvartalsdata fra filmstreamingsselskabet Netflix, der overraskende alt og alle med 3,6 mio. nye kunder i tredje kvartal.

Det var milevidt over de ventede godt 2 mio. nye kunder. Aktien steg i eftermarkedet mandag ikke mindre end 19,6 pct. Ved åbningen tirsdag er stigningen "kun" 17 pct.

Anderledes afdæmpet gik det den amerikanske it-mastodont IBM. IBM's justerede resultat lød på 3,29 dollar per aktie, hvor analytikernes forventninger var et overskud på 3,23 cent per aktie. Koncernen fastholdt også sin årsprognose, men et fald i profitmarginen på 2,1 pct. til 48 pct. fik investorerne til at sende aktien 2,9 pct. ned i eftermarkedet. Faldet er tirsdag udbygget til 3,7 pct.

/ritzau/FINANS