Aktier: Grønne markeder i USA mens investorerne venter på Fed

De amerikanske investorer kan højst sandsynligt se frem til positive takter, når aktiemarkederne i USA åbner onsdag.

Foto: KEVIN LAMARQUE. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

I Europa stryger aktierne frem efter flere dage med kursklø, og den tendens ser også ud til at gøre sig gældende på den anden side af Atlanten. I hvert fald er de amerikanske aktiefutures iklædt grønne farver med stigninger på omkring 0,2-0,3 pct. i de toneangivende indeks forud for børsåbningen.

Investorerne vil dagen igennem holde skarpt øje med den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der afslutter rentemødet onsdag aften dansk tid. Økonomerne forventer generelt, at centralbanken vil fastholde renten, og investorerne vil særligt spidse ører, når centralbankchef Janet Yellen efterfølgende går på talerstolen. Hendes kommentarer kan nemlig indikere, hvornår en renteforhøjelse er på programmet.

- Vi kan komme igennem hele året uden nogen renteforhøjelser fra Fed eller fokusere på forventningerne mod udgangen af året. Vi har fået nogle positive data, men markedet mener ikke, at det er nok til at retfærdiggøre en forhøjelse nu. Investorerne er også splittede mellem de forskellige meningsmålinger om brexit, og det her føjer ekstra til volatiliteten i markedet, siger Christoph Riniker fra Julius Baer Group til Bloomberg News.

På selskabssiden vil der igen være fokus på kæden Whole Foods Market, efter at det tirsdag kom frem, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har sendt en advarsel til selskabet. En prøve fra et kontrolbesøg i februar har nemlig vist, at der var listeria-bakterier i en af forretningerne i Everett, Massachusetts. Derudover havde selskabet overtrådt en række andre krav til fødevaresikkerheden. Tirsdag faldt aktien 2,9 pct., og i formarkedet dykker aktien fortsat med 2,5 pct.

Twitter-aktien bevæger sig også i formarkedet, i kølvandet af at Marc Andreessen, medstifteren af investeringsfirmaet Andreessen Horowitz, ifølge Bloomberg har udtalt, at flere virksomheder kan se det sociale medie som en opkøbsmulighed. De seneste dage er Twitter-aktien strøget frem, efter at Microsofts køb af det sociale medie LinkedIn fik opkøbsrygterne til at spire. I formarkedet stiger aktien 1,9 pct. onsdag.

/ritzau/FINANS