Aktier: Grønne markeder efter Fed-melding

Janet Yellen var endnu en gang en afgørende faktor, der fik Wall Street i hopla onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Yellen, der er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, kunne efter et todages møde i bankens rentekomité melde ud, at den amerikanske rente sandsynligvis bliver sat op til december.

Og onsdag steg S&P 500-indekset med 1,2 pct. til indeks 2090,35, Dow Jones steg med 1,1 pct. til 17.7779,52, mens Nasdaq tog dagens største hop med en stigning på 1,3 pct. til 5095,7.

- Indtrykket fra Fed var, at en rentestigning stadig er på bordet til december. Det kommer til at betyde, at vi vil ændre på nogle af vores positioner, siger Russ Koesterich, investeringschef i Blackrock, til Bloomberg News.

En af udmeldingerne fra Fed var, at den amerikanske økonomi stadig vokser i et moderat tempo. Og selv om fremdriften på arbejdsmarkedet er faldet siden starten af året, så kan en rentestigning komme på tale.

Appetitten på Apple var intakt onsdagen igennem, efter at it-teknologigiganten kom med regnskab efter børsluk tirsdag. Aktien steg med 4,1 pct., hvilket er den største stigning i otte uger.

Til gengæld faldt Twitter-aktien med 1,5 pct. efter regnskab. Det skyldtes blandt andet, at det ser ud til, at tilgangen af nye brugere er toppet på det sociale medie.

Også slikgiganten Hershey faldt i onsdagens handel efter et skuffende regnskab. Koncernens aktier faldt med 6,4 pct., hvilket er det største fald i syv år.

- Den stærke dollar tynger de multinationale selskabers salg, og investorerne mener fortsat, at omkostningerne skal ned og aktietilbagekøb op for at styrke indtjeningen, siger Jasper Lawler, analytiker hos CMC Markets, til Bloomberg.

Der var medvind til de amerikanske banker onsdag, hvor indekset for finansielle selskaber steg med 2,4 pct. efter meldingen fra den amerikanske centralbank. Den største gevinst var til Bank of America, der steg med 5,4 pct., hvilket er den største stigning på en enkelt dag siden december 2012.

Torsdag fortsætter regnskabssæsonen på det amerikanske marked, hvor blandt andet Mastercard kommer med regnskab før Wall Street åbner, mens Starbucks og Linkedin kommer med tal henholdsvis for fjerde og tredje kvartal, efter at den amerikanske handel er lukket.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk