Aktier: Grønne fortegn til meget små udsving

De amerikanske aktier er startet overvejende positvt torsdag, hvor udsvingene dog er meget små i den helt tidlige handel.

De tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones stiger med mellem 0,02 og 0,2 pct. efter få minutters handel.

Dermed er der også umiddelbart udsigt til et mindre comeback, efter at både tirsdag og onsdag bød på tilbagefald til de amerikanske aktier. I Europa er der også gennemgående god stemning på aktiemarkederne torsdag efter positive nøgletal fra både Kina og Europa.

På selskabssiden er der fokus til Joy Global, der er branchekollega med den danske ingeniørkoncern FLSmidth og har afleveret regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16.

Joy Global kunne ikke følge med forventningerne til hverken top- eller bundlinjen, og samtidig ser selskabet fortsat store udfordringer i minesektoren, som Joy Global lever af at forsyne med udstyr.

Selskabet omsatte i tredje kvartal, der sluttede med udgangen af juli, for 587 mio. dollar, hvilket var et fald på hele 26 pct. i forhold til samme periode sidste år, og den justerede indtjening per aktie faldt til 10 cent.

Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet en omsætning på 605,6 mio. dollar for kvartalet, mens den justerede indtjening per aktie var ventet på 12 cent.

- Trods de seneste beskedne stigninger i råvarepriserne fortsætter mineindustrien med at møde mange udfordringer, og markedsforholdene forventes at forblive svage gennem 2017, skriver Joy Global i regnskabet og uddyber:

- I løbet af det seneste kvartal er udsigterne for de globale mineudstyrsinvesteringer blevet svækket med en forudsigelse for 2017 nu reflekterende et år-til-år-fald i investeringerne, der nærmer sig 10 pct.

Joy Global-aktien falder med 0,2 pct. til 27,24 dollar fra start torsdag.

/ritzau/FINANS