Aktier: Grøn vind fejer ind over Wall Street på tal-tung uge

Ugen kommer for alvor til at stå i regnskabernes tegn på det amerikanske aktiemarked, og mandag stiger de ledende indeks til det højeste niveau i to uger, skriver Bloomberg News.

S&P 500-indekset stiger med 0,5 pct., mens både Dow Jones og Nasdaq stiger med 0,7 pct. Fredag lukkede S&P med et minimalt minus på 0,01 pct., de tunge aktier i Dow Jones faldt 0,1 pct., mens Nasdaq-papirerne lukkede med en gevinst på 0,3 pct.

Aerospace hopper 16 pct. i vejret ved handelsstart, efter at Rockwell Collin har meddelt, at man vil købe selskabet, der leverer flydele, for 6,4 mia. dollar. Og i weekenden blev det slået fast, at telekommunikationsgiganten AT&T køber mediekoncernen Time Warner for 85 milliarder dollar (cirka 580 mia. kr.). Aktierne i AT&T og Time Warner falder med henholdsvis 2,0 og 2,4 pct.

- Det er fusionsmandag. Vi har global momentum, vi har fusioner i USA - og de to tilsammen driver markederne højere. Det viser blot markedsappetitten og selskabernes villighed til handler, siger Yousef Abbasi, markedsstrateg hos Jonestrading Institutional Services, til Bloomberg News.

Ugen, der står for døren er en af de travleste i regnskabsperioden for tredje kvartal, hvor flere end en tredjedel af selskaberne i S&P 500 kommer med regnskaber. Det er blandt andet Apple, Boeing og Coca-Cola, der kommer med nyt.

Men Daniel Weston, der er investeringschef i Aimed Capital, siger til Bloomberg News, at det er "usandsynligt, at regnskabssæsonen vil imponere".

- En smule handelsaktivitet er altid en god distraktion, men jeg tror, at alle har øjnene rettet på de økonomiske data og pengepolitikken fra Federal Reserve. I sidste ende vil markederne bare træde vande i de næste par uger, siger han til Bloomberg forud for, at chefen for Federal Reserve i New York, William C. Dudley, Fed-chefen i St. Louis, James B. Bullard, og chef for Federal Reserve i Chicago, Charles L. Evans, taler senere mandag.

Det amerikanske præsidentvalg er om netop to uger - 8. november. Og mandag kan handlerne gå på job med en føring til Demokraternes Hillary Clinton på 12 procentpoint over Donald Trump. Samtidig har Clinton opnået støtte fra over 50 procent af de sandsynlige vælgere på nationalt plan, viser nye målinger fra tv-stationen ABC News.

Målingen viser, at Clinton har støtte fra 50 procent, mens Trump har støtte fra 38 procent af de vælgere, som forventes at gå til stemmeurnerne. Det er Clintons største føring siden valgkampens begyndelse.

/ritzau/FINANS