Aktier: Grøn start på ugen på Wall Street

Efter en lidt skuffende fredag på Wall Street ser det ud til, at aktiehandlerne har vasket tavlen ren og starter på en frisk mandag, når børsen åbner.

Læs mere
Fold sammen

Efter fald på 0,3 pct. på S&P 500-indekset, de tunge aktier i Dow Jones og blandt teknologiaktierne i Nasdaq-indekset, ligger futureshandlen med alle tre indeks i plus på mellem 0,6 pct. og 0,7 pct. i formarkedet.

Det sker blandt andet på nyheden om, at rigmanden Warren Buffett kun få uger før sin 85. fødselsdag ser ud til at være i gang med at polstre sit holdingselskab Berkshire Hathaway forud for de kommende år. USA's næstrigeste mand ligger nemlig i forhandlinger om at købe Precision Castparts, der fremstiller udstyr til rumfarts- og energiindustrierne.

Opkøbet får aktierne i Precision Castparts til at stige med over 19 pct. i formarkedet, mens B-aktierne i Berkshire falder med 1,4 pct., skriver Bloomberg News.

Ross Yarrow, direktør i Robert W. Baird & Co., siger til Bloomberg, at han forventer, at investorerne vil holde sig lidt på sidelinjen, indtil man ved, hvornår den amerikanske centralbank Federal reserve rører ved renten og giver den et nøk op.

- Den negative effekt fra selskabernes dårlige indtjening er der egentlig ikke længere. Men folk har ikke rigtig lyst til at lægge hovedet på blokken, før de får lidt mere vished om, hvad der vil ske med renten, siger han til Bloomberg.

Den amerikanske regnskabssæson er så småt ved at være slut for denne gang, så investorerne vil i stedet have fokus rettet mod nøgletallene i denne uge.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk