Aktier: Grøn start på ugen med opjustering fra Topdanmark

Topdanmark kan indtage en hovedrolle i mandagens aktiemarked efter selskabets opjustering før børstid mandag

Topdanmark kan indtage en hovedrolle i mandagens aktiemarked efter selskabets opjustering før børstid mandag Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Topdanmarks modelmæssige prognose for 2017 er løftet med 250 mio. kr. til 1,5-1,6 mia. kr. efter skat, eksklusiv afløbsresultat for fjerde kvartal, skriver Topdanmark. Opjusteringen kommer efter et foreløbigt resultat på 464 mio. kr. for tredje kvartal, og begrundes med indregning af afløb, højere finansielt afkast samt bedre vejr end ventet.

Topdanmark faldt med 0,9 pct. til 245,30 kr. fredag.

Samlet ventes danske aktiemarked ventes at åbne med små plusser mandag morgen efter fredagens fald i C20 Cap-indekset på 1 pct. til 1181,15.

Og mens de danske selskaber varmer op til, at regnskabssæsonen for alvor starter i næste uge, så har vindmølleselskabet Vestas og transportkoncernen DSV fået nyt fra sine konkurrentnyt.

Vestas, der faldt med 0,5 pct. til 573 kr. i fredags, kan notere sig, at konkurrenten Siemens Gamesa nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2016/17 fredag aften. Det er anden nedjustering på blot tre måneder for Siemens Gamesa, skriver Sydbank.

»Årsagen til nedjusteringen er varelagernedskrivninger relateret til det amerikanske og sydafrikanske marked, og Siemens Gamesa peger på de aktuelle markedsvilkår og prispres som årsager til, at værdien af varelagrene nu er lavere,« skriver Sydbank i en analyse.

Og for DSV's vedkommende er det konkurrenten Kuehne + Nagel, der har fremlagt regnskab for tredje kvartal. Det viste en stærk vækst i omsætningen, mens indtjeningen ikke helt fulgte trop. I år er omsætningen vokset 10,4 pct. til 13.525 mio. schweizerfranc mod 12.247 mio. schweizerfranc i de første ni måneder af 2016.

DSV faldt et nøk fredag med 0,1 pct. til 468,40 kr.

REGNSKABERNE AFVENTES

Det ud til en positivt mandag morgen, hvis det danske aktiemarked følger udviklingen på det amerikanske og det asiatiske efter dansk børsluk i fredag. I USA sluttede aktierne ugen af med plusser, og mandag morgen er der kursstigninger i Asien, mens også de amerikanske futures ligger med plusser på mellem 0,1 pct. og 0,2 pct.

»De positive tendenser på aktiemarkederne i fredags i USA er fortsat i Fjernøsten her til morgen, og det vil formentlig betyde, at de europæiske aktier åbner i plus senere på dagen,« vurderer Andreas Østerheden, der er investeringsstrateg i Nordea, i en kommentar til mandagens udvikling på aktiemarkedet.

»Allerede fra morgenstunden vil investorernes øjne være rettet mod Sydeuropa og Spanien, hvor regeringen har krævet et svar fra Cataloniens præsident Puigdemont, om hvorvidt de vil erklære en løsrivelse. Presset på præsidenten er tiltaget efter regeringens ultimatum, og samt at flere virksomheder er i fuld gang med at flytte hovedkontorer ud af Catalonien,« påpeger han.

Svaret fra den catalonske præsident, Carles Puigdemont, ventes at blive offentliggjort omkring klokken 10.00.

OGSÅ NOVO AFVENTER SVAR

Der kan også komme fokus på Novo Nordisk i starten af ugen, der faldt med 3,2 pct. til 297,80 kr. fredag. Medicinalkoncernen afventer, at et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse onsdag skal afgøre, om det kan anbefale, at Novos nye diabetesmiddel Semaglutid får markedsføringstilladelse i USA.

Pandora kan også ventes at få lidt opmærksomhed, efter at selskabets aktiekurs dykkede under 600 kr. i fredags, hvor aktien faldt med 3,7 pct. til 593 kr. Det er mere end to år siden, at Pandora blev handlet i det niveau. Sidst aktien blev handlet til en kurs under 600 var i februar 2015. Siden årsskiftet er smykkeaktien faldet 35,8 pct.

NYT FRA GRØNSVÆREN

Parken Sport & Entertainment, der endte uændret i 78 kr. fredag, kan også få lidt opmærksomhed, efter at FC København søndag led et nederlag på 0-1 ude mod OB. Det er andet nederlag i træk, og FCK ligger nu på en sjetteplads i Alka Superligaen med 18 point.

Brøndby IF, der dykkede med 1,3 pct. til 0,78 kr. i fredags, vandt omvendt over Silkeborg søndag. Resultatet lød på 4-1 hjemme, og fodboldklubben placerer sig nu på en tredjeplads med 24 point i Alka Superligaen.

NYT FRA ANALYTIKERE

Credit Suisse har sænket anbefalingen af Lundbeck-aktien til »underperform« fra »neutral«, skriver Bloomberg News.

Tidligere hed kursmålet for aktien 380 kr. Fredag steg aktien med 0,8 pct. til 396,40 kr.

Og så har Danske Bank indledt dækning af Nilfisk, der får anbefalingen "hold" og kursmålet 305 af analytikerne, viser data fra Bloomberg. Nilfisk-aktien steg fredag med 0,5 pct. og lukkede i 286,50 kr.