Aktier: Grøn start på det nye år på Wall Street

De amerikanske aktier er startet i grønt fredag, der markerer den første handelsdag i 2015. Dermed afløses et flot 2014 af en rigtig fin start på det nye år.

På trods af fald på omkring 1 pct. den 31. december var 2014 samlet set nemlig et rigtig flot år for de amerikanske aktier, der leverede pæne stigninger over hele linjen.

Sidste år steg det brede S&P 500-indeks således med 11,4 pct., mens Dow Jones-indekset lagde 7,5 pct. til sin værdi, og Nasdaq-indekset blev topscorer med en fremgang på 13,4 pct.

Den tendens bygges der videre på fredag, hvor S&P 500-indekset stiger med 0,6 pct. fra start efter knap fem minutters handel, mens Nasdaq-indekset løftes med 0,7 pct., og Dow Jones-indekset stiger 0,5 pct.

En af de enkeltaktier, der er kommet pænt i gang med året, er detailkæden Bed, Bath & Beyonds. Finanshuset Cannacord har løftet sin anbefaling af aktien i selskabet til "køb" fra tidligere "hold", og aktien stiger med 1,8 pct. til 77,54 dollar i den tidlige handel.

Også bilproducenten General Motors ser ud til at være sluppet igennem nytåret uden alt for store tømmermænd. I hvert fald stiger aktien med 0,9 pct. til 35,22 dollar fra start.