Aktier: Grøn start med vellyd fra Twitter

De amerikanske aktier er kommet pænt fra start torsdag, hvor blandt andre Twitters aktionærer har grund til at fløjte lystigt efter en markant kursstigning oven på regnskabet for det seneste kvartal.

New York Stock Exchange (NYSE) i New York. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND

Ud over Twitter har blandt andet AB Inbev, Bristol-Myers Squibb og Ford leveret regnskabstal med blandet held.

På indeksniveau er der også lidt uenighed om retningen, idet S&P 500 stiger 0,3 pct., mens Nasdaq Composite må nøjes med stigning på bare 0,03 pct. Samtidig stiger de store aktier i Dow Jones med hele 0,5 pct. Coca-Cola trækker godt op i Dow med en stigning på 1,1 pct. uden at der umiddelbart er nyt fremme, ud over at koncernen vil slå et ekstra slag for sine produkter med færrest kalorier.

Imens kan Twitter glæde sig over en gevinst på hele 12 pct. efter nye røde regnskabstal. Selskabet, der blev børsnoteret i 2013, men endnu ikke har formået at vise sorte tal på bundlinjen for sine aktionærer, nærmer sig dog et overskud. Det kan ske allerede i fjerde kvartal i år, lyder det fra det sociale medie.

Udsigten til plus på bundlinjen skyldes primært besparelser internt i organisationen, der har mindsket udgifterne med 16 pct. Det gælder blandt andet salg og udvikling, ligesom at ledelsens aktieprogrammer har mindre fylde, skriver Reuters.

Også Ford har godt nyt i sit kvartalsregnskab, der viste et justeret overskud på 0,43 dollar per aktie, hvilket var hele 10 cent bedre end forudset af analytikerne, skriver Bloomberg. Aktien ligger 1,9 pct. højere.

I den modsatte grøft finder man medicinalkoncernen Bristol-Myers Squibb og bryggerikæmpen AB Inbev.

AB Inbev, der står bag velkendte ølmærker såsom Budweiser og Corona, falder med omkring 1,8 pct. fra åbningen efter en nogenlunde tilsvarende udvikling på børsen i Bruxelles.

Inbev fik et justeret driftsresultat (EBITDA) på 5,73 mia. dollar i tredje kvartal mod analytikernes estimat på 5,82 mia. dollar ifølge Bloomberg News. Toplinjen landede på 14,7 mia. dollar, mens analytikerne sigtede efter 15,1 mia. dollar.

For Bristol-Myers Squibb bød tredje kvartal på en lille skuffelse i form af en justeret indtjening per aktie på 0,75 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et resultat på 0,77 dollar. Aktien falder 2 pct.

Eftermiddagens helt store skuffelse står det amerikanske biotekselskab Celgene for. Selskabet har nedjusteret forventningerne og dratter hele 17 pct. på børsen.