Aktier: Grøn start inden vigtig torsdag

De amerikanske aktier er startet med positive fortegn onsdag, hvor der ellers ikke er mange nyheder at lade sig inspirere af.

Læs mere
Fold sammen

Det giver også afdæmpet aktivitet, mens investorerne forsøger at finde det rigtige ståsted inden en stribe væsentlige begivenheder torsdag.

Ganske som i Europa er der dog overtal af grønne papirer onsdag efter tirsdagens fald. S&P 500-indekset stiger efter kort tids handel med 0,1 pct., og det samme gælder Dow Jones-indekset, mens Nasdaq-indekset løftes 0,3 pct.

Det sker, alt imens investorerne forbereder sig på et trekløver af store begivenheder torsdag - parlamentsvalget i Storbritannien, rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB) samt høringen i Senatet i USA med den tidligere FBI-chef James Comey.

Blandt enkeltaktierne er der meget få nyheder af væsentlig karakter. Fra analysefronten er der dog lidt opmærksomhed til blandt andet Coca-Cola og Kraft-Heinz.

Førstnævnte har fået sænket sin anbefaling hos BMO Capital Markets til "market perform" fra "outperform". Kursmålet er samtidig fastholdt på 46 dollar.

Aktien i læskedrikkæmpen falder 0,9 pct. til 45,55 dollar i den tidlige handel.

Kraft-Heinz, der er kendt for blandt andet dressinger og ketchup, har fået indledt analysedækning hos tyske Berenberg, der sætter sin anbefaling på "køb", mens kursmålet er 102 dollar.

Det er et pænt stykke over lukkekursen fra tirsdag, og aktien stiger 0,4 pct. til 93,62 dollar fra start.

/ritzau/FINANS