Aktier: Grøn danske stime kan blive brudt i dag

Der er udsigt til en rolig åbning på det danske aktiemarked onsdag, hvor der ikke er nogen entydig retning for, hvad vej markedet skal gå, men pilen peger en smule ned.

Stock market index graphs background. Fold sammen
Læs mere

Siden lukningen på børsen tirsdag er det amerikanske aktiemarked steget en anelse, mens futures for de store aktieindeks peger nedad igen onsdag morgen, hvilket også gør sig gældende for det britiske FTSE 100-indeks. Omvendt er der gode takter i Asien.

Det danske aktiemarked - målt på C20 Cap-indekset - lukkede tirsdag i 1020,75 efter en stigning på 0,3 pct., hvilket var fjerde dag på stribe i grønt. For hele året er indekset dog fortsat nede med knap 2 pct.

Blandt de større danske selskaber er der kun mindre nyheder at handle på. Investorer og analytikere kan onsdag fordøje tirsdagens regnskab fra Tryg, som overraskede positivt med et højere end forventet afkast fra forsikringskoncernens milliardstore pengetank. Tryg-aktien steg tirsdag 2 pct.

I C20 har Pandora-aktien har fået sænket kursmålet med en 100-kroneseddel hos svenske SEB til 1400 kr. ifølge Bloomberg.

Svenskerne spår dog fortsat et markant potentiale for aktien i smykkeselskabet, der tirsdag lukkede i 862 kr., hvilket gør SEB til den mest positive af alle de banker, der oplyser kursmål til Bloomberg.

I en anden sektor har GN Store Nord fået sænket kursmålet hos amerikanske Bernstein med 10 kr. til 136 kr. Anbefalingen er fortsat "market perform" for aktien, som tirsdag lukkede i 123,20 kr.

Uden for C20 har G4S har fået sænket kursmålet hos det amerikanske finanshus til 25,16 kr. fra 28,70 kr. Anbefalingen er fortsat "overvægt" for aktien i den dansk-britisk vagt- og sikringskoncern, der tirsdag lukkede i 16,04 kr.

Ellers er der enkelte begivenheder på programmet onsdag, hvor der blandt andet kommer kinesiske handelstal for juni klokken 9, hvor der er udsigt til fald i både eksport og import.