Aktier: Grøn bølge skyllede ind over europæiske børser

De europæiske aktieindeks sluttede ugen af i grønt. Aktierne steg gennem fredagen, i takt med at investorernes bekymringer for en amerikanske rentestigning svandt.

Læs mere
Fold sammen

De store børser i Europa endte i plus med stigninger på op mod 1,6 pct., hvor det britiske indeks FTSE 100 stod for den største stigning.

»Efter tab de seneste par dage er lykkejægerne vendt tilbage til markedet,« siger Thorsten Engelmann, handler i Equinet Bank, til Bloomberg News.

- Markedet synes at være i stand til at håndtere eventuelle rentestigninger fra den amerikanske centralbak, Federal Reserve, og næste uge burde blive mere rolig, efter at regnskabssæsonen er ved at være ovre, siger han.

Godt nyt fra italiensk bank

Der var dog lidt nyt til investorerne, til trods for at afslutningen på regnskaberne fra første kvartal havde indfundet sig.

Rykkede man blikket mod Rom, så fik den italienske bank Unicredit luft under vingerne med en stigning på over 7 pct., efter det kom frem, at banken kan være vej mod at sælge ud af sine aktier i Finecobank. Det ville kilder med kendskab til sagen vide, skrev Bloomberg. Samtidig ses forretningerne i Polen og Tyrkiet efter i sømmene. Og det fik aktien til at stige.

Elektronikproducent i modvind

I den anden ende af spektret lå britiske Spectris, der producerer elektronisk kontroludstyr til forskellige sektorer, efter at selskabet fra morgenstunden meldte om et faldende sammenligneligt salg i årets første fire måneder.

Spectris havde en salgsvækst på 2 pct. i årets første måneder, men det sammenlignelige salg faldt alligevel 4 pct. i perioden. Det fik straks investorerne til at straffe aktien, der faldt med 4,0 pct.