Aktier: Grøn bølge i Europa før britisk rentemøde

Den grønne pensel bliver brugt torsdag middag forud for rentemødet i Bank of England, som er den britiske centralbank. De store europæiske børser ligger alle i plus med stigninger på over 1 pct.

Læs mere
Fold sammen

I Frankfurt ligger det tyske DAX-indeks i et plus på 1,5 pct., i Paris stiger CAC 40 med 1,2 pct., mens det britiske FTSE 100-indeks på børsen i London torsdag middag stiger med 1,1 pct.

Det er femte handelsdag ud af de seneste seks, at indeksene stiger forud for, at investorerne forventer, at den britiske centralbank har pengepolitiske lempelser med, når rentemødet slutter klokken 13.00 torsdag.

Den brede europæiske Stoxx 600-indeks stiger med 1,0 pct. til 339,2 og ligger dermed klart over de 322,0, som indekset sluttede i dagen efter den britiske folkeafstemning, der resulterede i et nej til fortsat medlemskab af EU. Briterne gik til stemmeurnerne 23. juni.

Alle 19 underindeks i Stoxx 600 ligger i plus torsdag middag - ført an af bilindustrien og banksektoren.

REGNSKABER I FOKUS

Investorernes fokus rykker mod regnskabsresultater for andet kvartal i år, som så småt begynder at ramme markederne, fra den politiske usikkerhed, der hidtil har præget markederne, skriver Bloomberg News.

Selskabsspecifikt er der kommet regnskab fra luftfartsselskabet Norwegian, der fortsætter med at vise opdrift i regnskabstallene. Det norske selskab øgede omsætningen med 13 pct. i andet kvartal af 2016 og kunne samtidig se bundlinjen blive fordoblet, fortæller luftfartsselskabet i regnskabet, der også bød på en rekordhøj belægningsgrad i flyene, hvor 88 pct. af alle tilgængelige sæder blev solgt.

Det ændrer dog ikke på, at enhedsomkostningerne nu regnes med at lande på 0,38 norske kr. i år mod tidligere 0,37 norske kr. I andet kvartal var de på 0,40 norske kr. Aktien dropper med 3,3 pct. til 297 norske kr. torsdag middag.

Også det norske forsikringsselskab Storebrand er kommet med regnskab for andet kvartal, som viste et noget større nettoresultat end ventet i markedet. Særligt pensionsforretningen bidrog godt til resultatet.

Storebrand leverede et nettoresultat på 798 mio. norske kr. i månederne april, maj og juni, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt havde ventet et resultat på 513 mio. norske kr., efter at andet kvartal 2015 gav et overskud på 459 mio. norske kr.

Aktien stiger torsdag middag med 4,8 pct. til 32,73 norske kr.

OPKØBSTANKER

Den amerikanske kemikaliegigant Monsanto har ifølge Bloomberg News genoptaget samtalerne med tyske BASF om en sammenlægning af de to selskabers afdelinger for landbrugskemi.

I samme ombæring har selskabet angiveligt droppet at få flere penge ud af ligeledes tyske Bayer, hvis tilbud på Monsanto - senest på 62 mia. dollar - flere gange er blevet afvist i døren.

BASF stiger med 4,1 pct. til 72,04 euro, mens Monsanto falder med 1,1 pct.til 99,97 dollar i det amerikanske formarked.