Aktier: Grøn åbning på amerikanske børser

Februar fortsætter med fremgang på børserne på Wall Street tirsdag. De amerikanske investorer handler det toneangivende S&P 500-indeks 0,8 pct. højere i den tidligere handel, og Nasdaq- og Dow Jones-indeksene præsterer også stigninger i samme størrelsesorden.

 

Dermed ser der ud til, at det pæne februarhumør på Wall Street fortsætter, efter at januar ellers bød på tilbagegang. Med til at løfte stemningen er blandt andet, at Grækenland angiveligt har drejet af fra den konfrontatoriske kurs omkring landets gældspukkel. Ifølge Bloomberg News har landets finansminister lagt op til en gældsomstrukturering og droppet planerne om en nedskrivning.

Samtidig er olieprisen, og prisen på et par andre råvarer, steget kraftigt de seneste dage, hvilket hjælper en lang række aktier i energisektoren, for hvem de sidste syv måneders konstante olieprisfald har været en udfordring.

Blandt enkeltaktierne har UPS afleveret sit endelig regnskab for fjerde kvartal, efter at transportkoncernen forrige uge kom med foreløbige - og skuffende - meldinger.

Fredag den 23. januar faldt kursen 10 pct., da UPS meldte om overraskende høje udgifter i julesæsonen, hvilket pressede 2014-resultatet ned. Tirsdag leverede selskabet så mere præcise 2015-forventninger, der ligger tæt på markedets prognose. I den tidlige handel holder aktien sig også lige omkring nulpunktet.

Office Depot stiger til gengæld 19 pct., efter at Wall Street Journal har rapporteret om "fremskredne" fusionsforhandlinger med konkurrenten Staples, der stiger 11,2 pct.

Olieaktier som Exxonmobil, der stiger 2,6 pct., og Conocophillips, der løftes 3,0 pct., nyder også godt af de stigende oliepriser.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk