Aktier: Grøn åbning fejer ind over Wall Street

De amerikanske aktieinvestorer har gemt det dårlige humør væk og er mødt ind fredag morgen lokal tid til stigende aktieindeks.

Læs mere
Fold sammen

Efter få minutters handel på Wall Street ligger de tre ledende indeks i plus efter fald torsdag.

S&P 500-indekset stiger med 0,6 pct., Dow Jones er ligeledes i plus på 0,5 pct., mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset topper med en stigning på 0,7 pct.

- På trods af alle bekymringerne om den globale vækst holder markederne sig oprejst, siger Patrick Spencer, aktiechef hos Robert W. Baird & Co., til Bloomberg News.

- Men der er masser af skepsis derude. Regnskaberne for første kvartal begynder at lande i næste uge, og forventningerne er blevet skåret ganske dramatisk ned. Så der kan komme overraskelser, siger han.

Mandag lander det første regnskab på de amerikanske investorers bord. Og vanen tro er det aluminiumsproducenten Alcoa, der uofficielt sparker sæsonen i gang.

Ifølge Bloomberg forventer analytikere, at virksomhedernes overskud vil falde med 9,5 pct. i første kvartal, hvor de tidligere har ventet en flad indtjening. En aktie i Alcoa stiger fredag med 0,3 pct. efter et fald torsdag på 0,2 pct.

- Der er stadig en masse usikkerhed generelt omkring indtjeningen i markedet. Og folk har ikke mod på at hoppe ind og tage en stor portion aktier forud for forventningerne om faldende indtjening i selskaberne, siger investeringschef Peter Jankovskis, Oakbrook Investment, til Bloomberg News.

Den amerikansk tøjkæde Gap, der kom med salgstal for marts torsdag, er fortsat i vælten. Tallene viste et vigende salg i de sammenlignelige butikker i marts på 6 pct. i forhold til marts sidste år, hvor analytikerne havde ventet, at salget ville falde med 5 pct., viser en rundspørge foretaget af Bloomberg News.

Gap-aktien falder fra amerikansk morgenstund med 9,7 pct. efter et fald torsdag på 4,1 pct.