Aktier: Græske bankaktier hives frem fra gemmerne

Kursudviklingen på de europæiske aktiemarkeder emmede tirsdag atter af tillid til en løsning på den græske gældsføljeton.

Godt nok var stigningerne ikke så markante som mandag, men ikke desto mindre ganske mærkbare, da de store børser i Tyskland og Frankrig formåede at stige 0,7 pct. og 1,2 pct.

Det brede Europa Stoxx 600-indekset sluttede 1,2 pct. højere end mandag, hvor indekset gik frem med 2,3 pct. Det var fjerde børsdag på stribe, at de europæiske aktier havde rygvind, hvilket langt fra var uventet.

- Så længe der er håb om en aftale og meldingerne fra EU er positive, vil det understøtte aktiemarkederne, hvorfor vi kan se frem til endnu en dag med positiv stemning på aktiemarkederne. Udviklingen omkring Grækenland ændrer ikke vores syn på investeringsstrategien, hvor vi er overvægtet aktier med primær fokus på de europæiske aktier, skrev seniorstrateg i Nordea Tine Choi Danielsen fra morgenstunden i en kommentar.

I Grækenland steg det toneangivende ASE-indeks med over 6 pct. efter en stigning på hele 9 pct. mandag. Alpha Bank gik forrest med en gevinst på næsten 20 pct. oven i sin stigning på 24 pct. mandag. Ifølge Bloomberg News løftede Den Europæiske Centralbank tirsdag igen loftet over sit nødlåneprogram til de græske banker. National Bank of Greece steg mest i Europa Stoxx 600-regi med over 13 pct.

I London var den britiske bookmakervirksomhed Ladbrokes på vinderkurs, efter at selskabet bekræftede, at det drøfter en mulig fusion med kollegaen Gala Coral Group, der potentielt vil skabe en mastodont på spillemarkedet i Storbritannien. Ladbrokes-aktien steg over 15 pct. og gav dermed nogenlunde samme afkast over dagen, som gamblere kan hente på en Barcelona-sejr over et af den spanske ligas sekundære mandskaber.

Europas bundskraber blev William Demant, der faldt med 2,2 pct., hvilket var nok til en placering nederst blandt de 600 største europæiske aktier.