Aktier: Græsk usikkerhed presser europæiske aktiemarkeder ned

Nu gik det lige så godt - og så viser det sig alligevel, at der kan være lang vej til, at der kommer en aftale mellem Grækenland og dets kreditorer. Og den uvished fik onsdag de europæiske aktiemarkeder til at gå i rødt.

Læs mere
Fold sammen

Nyheden om, at de internationale kreditorer ikke har accepteret de reformforslag, som den græske regering har fremlagt, får markederne til at falde. På børserne i Tyskland og Frankrig faldt de ledende indeks med henholdsvis 0,6 pct. og 0,2 pct. Mens det græske ASE-indeks faldt med 0,4 pct.


Og tager man temperaturen på den anden side af Atlanten, ligger aktierne på Wall Street onsdag aften til fald på mellem 0,2 og 0,3 pct.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har fortalt, at landets kreditorer ikke er tilfredse med de økonomiske tiltag, som grækerne har fremlagt. Kommentaren faldt i forbindelse med, at Tspiras var på vej til møde onsdag med chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, samt direktøren for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde, skriver Bloomberg News.

- En aftale er blevet forkastet, og tingene er ikke så åbenlyse som for et par dage siden, siger Jasper Lawler, markedsanalytiker hos CMC Markets til Bloomberg News.

- De kommer sikkert med en feberredning. Der er stadig håb om, at der blevet hevet noget mere frem - nok til at der kan landes en aftale, siger han.

Senere onsdag mødes EU's finansministre, og torsdag og fredag er det EU-landenes stats- og regeringschefer, der på et topmøde har den græske situation på dagsordenen.

Selskabsspecifikt kunne det franske teleselskab Bouygues Telecom, der sent tirsdag afviste et bud på 10 mia. euro fra selskabet Numericable-SFR, der er ejet af Altice og har rigmanden Patrick Drahi i spidsen, notere et fald på 9,2 pct. Den forsmåede bejler Numericable-SFR droppede med hele 9,8 pct.

Bouygues begrunder "kurven" med, at det kan sparke gang i indtjeningen selv, ligesom selskabet vurderer, at et salg vil få svært ved at blive godkendt af konkurrencemyndighederne. Derudover frygter selskabet, at det risikerer at koste job i Frankrig, hvis ledelsen nikker ja til tilbuddet.