Aktier: Græsk rundtur præger rolige markeder

De europæiske aktiemarkeder bevæger sig roligt onsdag, hvor der er fokus på den græske regeringstops tur rundt i Europa, hvor de forsøger at genforhandle Grækenlands milliardstore gæld.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger onsdag ved middagstid uændret i 370,3. På børsen i Frankfurt falder DAX-indekset 0,2 pct., mens det britiske FTSE 100-indeks dykker 0,6 pct.

Dermed er stemningen en anelse dårlige end tirsdag, hvor markederne var i hopla. Her blev stemningen løftet, efter at den græske finansminister, Yanis Varoufakis, mandag aften tilsyneladende blødte lidt op i retorikken omkring en potentiel græsk gældsrestrukturering på et møde i London.

Ifølge Bloomberg News skulle ministeren have droppet planer om at nedskrive dele af gælden.

Onsdag mødes Grækenlands regeringsleder, Alexis Tsipras, med EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker og EU-præsident Donald Tusk.

Imens mødes finansminister Yanis Varoufakis med chefen for den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, og senere på ugen fortsætter de rundt i Europa.

- I øjeblikket er der tre forhold, som påvirker stemningen i markedet: Grækenland, et mindre comeback for olieprisen og derudover fjerdekvartalsregnskaber fra selskaber, siger Christian Zogg, porteføljemanager i LLB asset Management, til Bloomberg News.

- Markedet ser gerne, at der kommer en eller anden form for aftale, hvor Grækenland får mere tid til at betale tilbage, siger han.

På selskabsfronten er der tæsk til finske Neste Oil, der har en række raffinaderier. Neste Oil er onsdag kommet med regnskab for fjerde kvartal, men det er ikke blevet modtaget pænt i markedet, selvom indtjeningen landede som ventet.

Bank of America Merrill Lynch peger blandt andet på, at driftsindtjeningen i selskabets olie-division var 18 pct. lavere end ventet. Derudover mener den amerikanske storbank, at forventningerne til 2015 er en smule uklare.

Neste Oil-falder 9,4 pct. til 22,6 euro og indtager en klar sidsteplads i Stoxx 600-indekset.

I den anden ende af skalaen skal man også kigge mod det finske. I toppen af Stoxx 600-indeks finder man energiselskabet Fornum, hvis aktie onsdag har haft den største dag-til-dag stigning i seks år. Fornum stiger 7,3 pct. på 20,1 euro.

Forklaringen på den markante stigning skal findes i, at selskabet har besluttet at udlodde 1,3 euro i udbytte mod 1,1 euro sidste år.

Der er blevet luft i kassebeholdningen, efter at selskabet sidste år solgte sin norske elektricitetsdistributions- og varmeforretning fra.