Aktier: Græsk reformvilje løfter C20 med Genmab i front

Medicoselskabet Genmab fører taktstokken på et positivt dansk aktiemarked, der fredag morgen drager en lettelsens suk, efter at Grækenland sent torsdag som lovet har afleveret en række reformforslag, der skal danne basis for en ny økonomisk hjælpepakke og sikre landet en fremtid i eurosamarbejdet.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS.
Læs mere
Fold sammen

Grækenland virker umiddelbart til at ville imødekomme mange af kreditorernes krav, da der er lagt op til ændrede pensionsregler og højere moms, mens de til gengæld håber på nye lån i størrelsesordenen 50 mia. euro.

Dermed kan der muligvis komme en afklaring på problemerne søndag, hvor EU's stats- og regeringschefer stikker hovederne sammen.

Udsigten til en aftale kan aflæses på aktiemarkedet. Efter kort tids handel stiger det toneangivende C20 Cap-indeks 1,5 pct. til 1003,29, hvilket kommer oveni en stigning på 2 pct. torsdag. Alle 20 aktier i indekset ligger i grønt.

I toppen finder man Genmab, der fredag har meddelt, at det modtager 15 mio. dollar i milepælsbetaling fra partneren Janssen.

Det sker som følge af, at det amerikanske selskab har færdiggjort indsendelsen af registreringsansøgningen til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, for kræftmidlet Daratumumab til behandling af personer med knoglemarvskræft, som har modtaget mindst tre forskellige behandlingsforløb. Genmab-aktien stiger 2,2 pct. til 606,50 kr.

Der er også pæn fremgang til forsikringskoncernen Tryg, der som første selskab i C20-regi har aflagt regnskab for andet kvartal fra morgenstunden. Forsikringsselskabets regnskab landede overordnet på linje med forventningerne med et bedre end ventet forsikringsteknisk resultat, mens investeringsresultatet omvendt skuffede.

På bundlinjen lød overskuddet på 580 mio. kr. i andet kvartal, hvilket var en spids højere end forventningen, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med et overskud på 566 mio. kr. Investorerne belønner Tryg-regnskabet med en aktiestigning på 1,9 pct. til 142,80 kr.

Fremgang er der også til Vestas, der er rygtet tæt på en amerikansk ordre i North Dakota på 200 megawatt (MW). Vestas har ikke bekræftet ordren, men noteret rygtet. Vestas-aktien åbner 2,2 pct. højere.

Finanshuset Bernstein har hævet kursmålet på Carlsberg med en halvtredser til 750 kr. Carlsberg-aktien stiger 1,7 pct. til 607,50 kr.

I bunden af indekset finder man Coloplast, der fredag har fået en ny analytiker på skulderen, da den franske storbank Exane BNP Paribas har indledt sin dækning af medicoselskabet Coloplast med en "neutral"-anbefaling og et kursmål på 450 kr. Coloplast-aktien stiger 1,1 pct. til 446,40 kr.

Fredag giver det opmærksomhed til A. P. Møller-Mærsk, at statistik over rateudviklingen i indeværende uge viser et fald på 10,7 pct. Mærsk B-aktien stiger 1,5 pct. til 11.890 kr. Statistikken sætter spørgsmålstegn ved, om der er holdbarhed i de seneste to ugers markante stigninger.