Aktier: Græsk lettelse gav markant positiv indstilling

De amerikanske aktiehandlere var kørt i stilling på Wall Street mandag allerede fra tidlig morgen, og den positive stemning holdt dagens igennem efter de hæsblæsende maratonforhandlinger om Grækenlands fremtid eller mangel på samme i eurozonen.

Læs mere
Fold sammen

Den endelige aftale mellem parterne betød, at S&P 500-indekset steg 1,1 pct. til 2099,60, mens Dow Jones endte dagen med et plus på 1,2 pct. til 17.977,68, og Nasdaq-indekset sluttede med dagens største stigning på 1,5 pct. til 5071,51.

- Det er godt at høre, at Grækenland ikke ryger ud over afgrunden. Det, der er fint for resten af verden lige nu, er, at Grækenland bliver, hvor de er, og gennemfører reformerne. Sidste uges volatilitet var på baggrund af, hvad der foregår i Grækenland samt i Kina, og i dag er det temmelig tydeligt, at vejen frem er problemløsning, siger chef investeringsofficer Rob Lutts fra Cabot Wealth Management Inc. i Massachusetts til Bloomberg News.

Omsætningen lå under snittet med godt 620 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte beskedne 1,6 mia. aktier.

At markedet er blevet mere roligt ses tydelige at de amerikanske aktiefutures, der tirsdag morgen ved 6.30-tiden ligger med små fald under 0,1 pct. i Asien.

Blandt de store virksomheder var Dupont i toppen med en stigning på 2,2 pct., og også teknologi og forbrugsgoder lå generelt stærkt med stigninger til Microsoft, Apple og Intel på 1,9-2,1 pct.

Den ringeste kursudvikling var at finde hos medicinalkoncernen Merck, der var eneste aktie i rødt i Dow Jones. Aktien faldt beskedne 0,1 pct.

På Nasdaq-børsen var der stigninger til Netflix og Google på 4,0 pct. og 3,1 pct. Netflix, der fremlægger kvartalsrapport onsdag, lukkede i 27 dollar, hvilket er det højeste niveau nogensinde.

Fra fusions- og opkøbsscenen var der en fremgang på 3,4 pct. til Edwards Lifesciences efter meddelelsen om købet af Cardiaq Valve Technologies for 400 mio. dollar.

Ugen byder på mange tunge regnskaber. Tirsdag gælder det blandt andre Johnson & Johnson, JPMorgan Chase, Wells Fargo og Yum Brands, mens det onsdag er Blackrock, Bank of America og Intel der vil tiltrække sig opmærksomhed. Og torsdag er der nok en regnskabsbuket, der blandt andet tæller Google, Goldman Sachs og Citigroup.

Ud over regnskaberne vil investorerne se frem mod juli måneds pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Udsigterne for en renteforhøjelse herfra er rykket tættere på med løsningen på den græske gældskrise, mens vendingen i det kinesiske aktiemarked til mere normale tilstande efter sidste uges ekstremt volatile handel, også fjerner mulige årsager for den pengepolitiske komites tøven med det sidste skridt i normaliseringen af pengepolitikken.

Kun et fåtal af økonomerne tror på en renteforhøjelse i slutningen af juli, men når der igen er mødeaktivitet efter sommerferien, er troen på en rentestramning fra det nuværende niveau på 0 til 0,25 pct. ganske stor.