Aktier: Græsk drama sender futures i svingninger

De amerikanske aktiemarkeder lukkede tæt på uændret onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Investorernes øjne var i vid udstrækning rettet mod Bruxelles, hvor Grækenland igen indtog hovedrollen på grund af de store modsætningsforhold til især Tyskland i forbindelse med de aktuelle problemer med et græsk krav om genforhandling af den eksisterende redningspakke.

Først sent onsdag aften syntes euroområdets finansministre at nærme sig enighed om erklæring, der går på at forlænge den græske redningspakke med kreditorerne ifølge fire euroområde-medarbejderne.

Nyheden kom efter amerikansk børslukketid, og umiddelbart sendte det de amerikanske futures op med 0,5 pct., men markedet faldt senere tilbage, da et forhandlingsresultat blev manet i jorden af blandt andet den belgiske finansminister, da mødet endeligt blev afsluttet natten til torsdag.

Torsdag morgen dansk tid ligger de amerikanske futures med fald på 0,2 pct. i handlen i Asien.

Grækenland forsøger at skaffe støtte til et 10 mia. euro stort bridge-lån - et lån, der dækker den tidsmæssige kløft mellem et forfaldent lån og et nyt lån. Lånet skal købe tid til at få de nuværende forhandlinger om eventuelle lempelser i vilkårene på plads, hvilket hidtil har mødt stor modstand i især Tyskland.

Finansministrene vil tage spørgsmålet op igen på et planlagt møde næste mandag.

Onsdag sluttede med et marginalt fald i S&P 500-indekset på blot 0,06 point, hvilket sendte indekset til 2068,53. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et lidt større - men stadig marginalt - fald til 17.862,14, mens Nasdaq-aktierne modsat øgede 0,3 pct. til 4801,18.

Fra selskaberne var der regnskab fra sodavandsproducenten Pepsico, der står bag Pepsi, Mirinda, Mountain Dew og Gatorade. Tallene lå over forventningerne på bundlinjen, og for 2015 venter den amerikanske koncern en vækst på 7 pct. i kerneindtjeningen per aktie i forhold til resultatet i 2014.

Desuden varslede Pepsi, at selskabet vil sende 8,5-9 mia. dollar tilbage til aktionærerne i form af udbytter og aktietilbagekøbsprogrammer i år. Det fejrede investorerne ved at sende aktien op med 2,5 pct.

Mediekæmpen Time Warner leverede også tal for fjerde kvartal, og her var indtjeningen en positiv overraskelse, selv om filmselskabet Warner Bros. skuffede på indtægtssiden, mens Time Warner har måtte tage store nedskrivninger i tv-netværket Turner. Time Warner-aktien steg med 0,3 pct.

Teknologigiganten Apple satte endnu en fed streg under sin status som verdens mest værdifulde selskab. Apple rundede en markedsværdi på 700 mia. dollar tirsdag, og onsdag fortsatte stigningerne, efter at den kontroversielle investor Carl Icahn løftede den forventede pris for selskabets aktier. Aktien steg 2,3 pct.

De store udsving i oliepriserne fortsatte med at sende dønninger ind over energiaktierne på Wall Street, hvor sektoren faldt 0,7 pct. i S&P 500.

Efter børstid var der regnskab fra netværksproducenten Cisco. Selskabet landede et overskud per aktie på 50 cent, hvor der ifølge analysehuset Zacks var ventet 45 cent per aktie. Omsætningen steg til 11,9 mia. dollar - eller 0,1 mia. dollar mere end ventet. Cisco faldt 2,0 pct. i den ordinære børstid, men steg 7,8 pct. i eftermarkedet, da kvartalsrapporten var kendt.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk