Aktier: Græsk bekymring vender plus til minus

Det er ikke kun grækernes kreditorer, der har dybe panderynker i disse dage. Også investorer globalt set har svært at få lagt ansigtet i de rette folder, når det handler om udsigterne til en løsning på det græske gældsproblem.

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske af slagsen vender tomlen ned ved udsigten til, at kreditorerne ikke kan acceptere de forslag, som grækerne med premierminister Alexis Tsipras i spidsen har lagt frem foran dem. Og investorerne klynger sig ikke længere til sidste uges meldinger fra den amerikanske centralbank om mere spredte renteforhøjelser i 2016 end hidtil forudset.

Aktierne på Wall Street falder ved åbning onsdag eftermiddag, efter to dage hvor de ledende indeks er steget på håbet om, at der var en løsning på vej i det græske efter møder i weekenden.

S&P 500 falder med 0,2 pct. til 2120,46, og også Nasdaq samt Dow Jones ligger til fald på henholdsvis 0,04 pct. til 5157,95 og 0,26 pct. til 18.096,96.

- Det er et lille tilbageslag, efter at vi har haft en god fremgang de seneste dage. Og der er kommet noget nervøsitet ind i markedet, eftersom det nu ser ud til, at den græske gældssituation ikke umiddelbart står overfor en løsning, siger Bill Schultz, investeringschef i McQueen, Ball & Associates, til Bloomberg News.

Tsipras mødes onsdag med chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, samt direktøren for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde, for at forsøge at finde frem til en løsning på det græske gældsproblem. Onsdag aften mødes EU's finansministre, mens det er EU's stats- og regeringschefer, der sætter sig sammen torsdag og fredag.