Aktier: Goldman og JPMorgan fører an i Dow Jones-fremgang

De amerikanske aktiebørser har fået en god start på mandagens aktiehandel.

Efter ti minutters handel ligger Dow Jones-indekset 0,25 pct. højere i 18.056,32 efter fremgang i 24 af de 30 aktier i indekset.

Blandt andet er der stigninger på godt 1 pct. i aktierne i de to finansgiganter Goldman Sachs og JPMorgan, mens udsvingene ellers generelt er afdæmpede - men fortrinsvis positive.

Ligesom i Europa er der opmærksomhed om Grækenland, og markedsdeltagere kan glæde sig over, at EU-kommissionær for digital økonomi Günther Oettinger mandag eftermiddag sagde, at EU ønsker at gøre det muligt for Grækenland at have en aftale klar 5. juni, før deadline for næste gældsbetaling til IMF.

Intel bekræftede mandag eftermiddag rygter om, at det var på vej med et opkøbstilbud på chipproducenten Altera Crop. Tilbuddet fra Intel lyder på 54 dollar per aktie i Altera, hvilket værdisætter selskabet til 16,7 mia. dollar og i øvrig udgør en præmie på 11 pct. i forhold til lukkekursen for Alteras aktie fredag. I forhold til 26. marts, som var dagen før, at der første gang var meldinger om en forestående transaktion, er præmien 56 pct.

Alteras aktie stiger 6,2 pct. til 51,88, mens Intel er åbnet 0,03 pct. lavere.