Aktier: Godt nyt for danske bank

Danske Bank fik i dag gode nyheder fra finanshuset, Goldman Sachs, og er dermed primus motor til at trække hele det danske eliteindeks i den positive retning.

Finanshuset Goldman Sachs mener, at markedet er helt forkert på den i forbindelse med værdiansættelsen af Danske Bank aktien, og at intet tyder på en recession i den danske økonomi, som værdiansættelsen ellers har antydet.

For at understrege dette er Danske Bank aktien kommet på Goldman Sachs liste over mest overbevisende købsmuligheder med et kursmål på 293,00. Kursen på Danske Bank aktien er steget 3,35 pct. til 239,00.

Novozymes, der ifølge Nordea er steget 11,3 pct. de seneste 4 dage, falder i dag en smule (1,18 pct.) til 671,00. Aktien har fået et gevaldigt løft på grund af den aktuelle debat og udsigterne til brug af bioethanol i benzin.

Rygterne om en forestående fusion mellem Carlsberg og Scottish & Newcastle, der var oppe og vende i mandags, bliver igen i dag holdt i live af finanshuset, Merril Lynch. De forventer store synergieffekter ved en fusion mellem de to bryggerier, der er hårdt presset i det europæiske marked. Aktien er i kurs 668,00, hvilket er 0,60 pct. nede i forhold til i morges.

A.P.Møller-Mærsks Lindøværft solgte i dag sit tyske værft, Volkswerft Stralsund fra til Hegemann Gruppen, som omtalt for ca. 14 dage siden. Så var der desuden fokus på rederierne i Asien, hvor der er udsigt til højere containerfragtrater i fremtiden, hvilket også har positiv effekt for A.P.Møller. B-aktien, der i dag er steget 0,44 pct. til 67.800,00.

Af andre aktier, der klare sig godt i dag, kan nævnes DSV (2,23 pct.), Sydbank (1,89 pct.), Danisco (1,45 pct.) og Genmab (1,24 pct.). Aktier ud over de nævnte, der i dag falder, er Novo Nordisk ( 2,59 pct.) og rederiet Torm (0,23 pct.).

Samlet set stiger C20-indekset 0,39 pct. til niveau 494,41.