Aktier: Godt børshumør fortsætter i Europa

De europæiske aktiemarkeder ser ud til at bygge videre på torsdagens positive momentum, hvor de fleste indeks på kontinentet steg pænt efter at være startet ugen med tre negative dage.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Herhjemme lukkede det danske C20 Cap-indeks 1,1 pct. højere i 956,27, blandt andet takket være store stigninger hos Coloplast, Genmab og William Demant.

Sidstnævnte er igen i fokus fredag i forbindelse med sidste dag af den europæiske høreapparatmesse EUHA i Nürnberg, hvor både William Demant og GN Store Nord viser produkter og teknologier frem.

Vestas leverede torsdag aften seneste ordre i selskabets gunstige høst i USA. 72 vindmøller af 2 megawatt (MW) skal selskabet levere til et projekt i Michigan, og med den aftale er Vestas nu oppe over 6000 MW i annoncerede ordrer hidtil i år - eller 62 pct. mere end på samme dato sidste år.

Senere fredag vil Vestas-iagttagere også kunne følge med i nyt fra branchen i form af regnskabet fra amerikanske General Electric, der står bag en af Vestas' største rivaler, GE Wind. Regnskabet ventes tidligt på eftermiddagen dansk tid.

Novo Nordisk var også ude med en ny aftale torsdag. Medicinalgiganten har indlicenseret pilleteknologi fra amerikanske Emisphere, som i forvejen har samarbejdet med Bagsværd-selskabet siden 2008. Det udløser både en straksbetaling på 92 mio. kr. og potentiale for mere end 1,3 mia. kr. i fremtidige betalinger til Emisphere.

NKT-konkurrenten Nexans, der producerer kabler ligesom NKT Cables, har fredag aflagt salgstal for tredje kvartal. Her har det europæiske og nordamerikanske marked været udfordrende, og omsætningen faldt en anelse, målt ved konstante metalpriser.

Et af fondsbørsens mindre selskaber, SSBV-Rovsing, kom også sent torsdag med nyt: Rumteknologiselskabet har fået en ordre fra Airbus om at udvikle et system der skal bruges til at udvikle Juice-satellitten, der skal udforske Jupiters måner. Kontrakten har en potentiel størrelse på 1 mio. euro.

SAS har inden for den seneste uge annonceret otte nye ruter til sommertrafikprogrammet 2016. Men samtidig ”glemte” SAS at fortælle, at det skandinaviske flyselskab til gengæld lukker ni ruter i 2016. Det skriver branchesitet Check-in.dk.