Aktier: Gode regnskaber gav jubelstemning på Wall Street

De amerikanske aktiemarkeder var i hopla torsdag. En lang række gode regnskaber fra blandt andre finanskæmpen Citigroup og filmstreamingselskabet Netflix skubbede aktierne højere.

S&P 500-indekset steg 0,8 pct. til 2124,29, mens Dow Jones endte dagen med et plus på 0,4 pct. i 18.120,25. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset sluttede med dagens største stigning på 1,3 pct. hvilket betød en rekord for teknologi-indekset, der lukkede i 5163,18.

Omsætningen lå tæt på gennemsnittet med godt 740 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,8 mia. aktier.

Fredag morgen fortsætter de positive it-aktier, idet Nasdaq futuren handles med et plus på 0,3 pct. i Asien, mens både S&P og Dow Jones aktiefutures falder ca. 0,1 pct.

- Nogle af de værste forhindringer for markedet er blevet fjernet, og nu kan investorerne koncentrere sig om indtjeningen, siger investeringschef Kevin Dorwin fra Bingham, Osborn & Scarborough i San Francisco-baserede til Bloomberg News.

Han henviser til løsningen på det græske gældsproblem og det solide låg, som de kinesiske myndigheder har lagt over den seneste tids aktieuro i Shanghai og Shenzhen.

Fra den igangværende regnskabssæson var der ingen slinger i valsen fra finanskoncernen Citigroup. Både omsætningen og indtjening i finansgiganten levede op til forventningerne, og aktiemarkedet reagerer med en stigning for aktiekursen på 3,7 pct.

Knap så rosenrødt så det ud for kollegaen Goldman Sachs, der måtte bide i det sure æble efter et indtjeningsfald på 49 pct. i forhold til samme periode sidste år. Dertil kommer store udgifter til håndtering af juridiske udeståender, hvilket var med til at sende aktien knap 1 pct. ned.

Filmstreaming-koncernen Netflix kunne fremvise en solid stigning i antallet af abonnenter, der langt overgik analytikernes forventninger. Netflix-aktien blev efterfølgende sendt hele 18 pct. op til rekorden 115,81 dollar. Dermed er aktie steget ikke mindre end 137 pct. i år.

Den største privatejede sygekasse i USA, Unitedhealth, fik et bedre overskud end estimeret blandt analytikerne. Alligevel blev regnskabet, der blev offentliggjort før åbningen, årsag til et kursfald på 0,7 pct.

Tobaksgiganten Philip Morris overraskede analytikerne med et større ordinært overskud per aktie end ventet. Philip Morris fastholdt forventningerne til hele året og handlerne kvitterede med af fyre op under aktien, der lukkede 3,2 pct. højere.

Internethandelsplatformen Ebay var også aktuel med regnskab, der viste en justeret indtjening per aktie på 76 cent mod de ventede 72 cent. Selskabet løftede sløret for salget af Ebay Enterprise til det globale investeringsselskab Permira, der blandt andet står bag Ikeas webbutik, for en lille milliard dollar. Nyheden og regnskabet sendte Ebay op med 3,4 pct.

Efter markedslukning var internetgiganten Google klar med regnskab for andet kvartal. It-koncernen fremlagde et justeret resultat per aktie på 6,99 dollar, hvilket var en del over analytikernes forventninger, der i gennemsnit lød på et overskud på 6,74 dollar per aktie.

Det var især lavere omkostninger, der bidrog til stigningen i resultatet. Google-aktien steg godt 11 pct. i eftermarkedet efter at være steget 3,4 pct. i den ordinære handel.

/ritzau/FINANS