Aktier: Gode nyheder kan holde fokus på Novo i rolig åbning

I et ventet stille aktiemarked kan Novo Nordisk mandag morgen tiltrække sig fortsat fokus efter fredagens positive nyheder.

Arkivfoto. I et ventet stille aktiemarked kan Novo Nordisk mandag morgen tiltrække sig fortsat fokus efter fredagens positive nyheder.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Den danske medicinalkæmpe, der steg 0,6 pct. til 294 kr., kunne først fortælle, at det havde fået positive data fra sit såkaldte Leader-studie, hvilket fik de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, til at udtale sig positivt om muligheden for en udvidelse af midlerne Saxendas og Victozas indlægssedler i EU.

Siden nåede Novo Nordisk også at fortælle, at det havde opnået positive resultater i et fase 2-studie med selskabets nye GLP-1-analog, Semaglutid, som vægttabsbehandling.

På trods af kursstigningen til Novo Nordisk, der ellers er indekstung i en dansk henseende, sluttede det ledende C20 Cap-indeks med et fald på 0,1 pct. til 1168,23.

Mandag morgen er der ikke lagt op til de store ændringer i fredagens slutniveau, da den amerikanske aktiehandel fredag udviklede sig stort set fladt efter dansk børslukning. Oveni peger futures mandag morgen mod indeksstigninger på blot 0,1-0,2 pct.

FLERE SKAL REVANCHERE KURSFALD

Tilbage blandt de danske virksomheder skal Lundbeck forsøge at revanchere fredagens kursfald på 3,3 pct. til 373,20 kr. Dykket kom af en afvisning fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Afvisningen gik på at udvide indlægssedlen på antidepressivet Trintellix positive effekter.

Det er anden gang på bare 15 måneder, at FDA afviser at supplere indlægssedlen med oplysninger om, at midlet også kan anvendes til behandling af såkaldt kognitiv dysfunktion hos mennesker med svær depression.

Hos A.P. Møller Mærsk, der også faldt fredag og for B-aktiens vedkommende 0,4 pct. til 12.650 kr., kan der komme lidt medvind mandag fra en stigning i olieprisen. På det seneste har prisen på den sorte råvare ellers været presset og nede i det laveste niveau længe.

Endelig kan Dong Energy, der faldt 0,6 pct. til 301,30 kr., komme i fokus, da energiselskaber ifølge Børsen ser muligheder i Tyskland og derfor kaster sig ind i forbundsvalgkampen for at styrke potentialet for at bygge flere havvindparker.