Aktier: God stemning præger optakten til vigtigt rentemøde

Det amerikanske aktiemarked ser ud til at åbne i grønt onsdag, hvor det altoverskyggende fokus vil være rettet mod den amerikanske centralbank, som afslutter sit rentemøde senere på dagen.

Foto: KEVIN LAMARQUE. Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, forventes at hæve renten for første gang i ni år i forbindelse med rentemødet, idet USA's økonomi er i god form og derfor ikke behøver så meget støtte som tidligere.
Læs mere
Fold sammen

Omkring en time før børsåbningen stiger de såkaldte futures 0,4-0,5 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq. Dermed ser markederne i USA ud til at følge udviklingen i Europa, hvor der også er positiv stemning.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, forventes at hæve renten for første gang i ni år i forbindelse med rentemødet, idet USA's økonomi er i god form og derfor ikke behøver så meget støtte som tidligere.

Blandt selskaberne er der blandt andet fokus på medicinalselskabet Valeant, der onsdag har nedjusteret forventningerne til årets resultat.

Selskabet regner nu med et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 6,9-7,1 mia. dollar mod tidligere 7,5 mia. dollar. Aktien falder 5,4 pct. i formarkedet.

Der vil også være opmærksomhed omkring Joy Global, der leverer udstyr til mineindustrien.

Selskabet har fremlagt et regnskab for fjerde kvartal, der var en smule bedre end forventet, men til gengæld er forventningerne til det kommende regnskabsår langt under aktieanalytikernes forventninger.

For 2015/2016 regner Joy Global med en indtjening per aktie på 0,10-0,50 dollar, og her havde analytikerne regnet med et plus på 1,06 dollar per aktie. Aktien falder omkring 5 pct. i formarkedet og går dermed en rød start i vente.

Derudover er en række selskaber, som er eksponeret mod vedvarende energi, også i fokus. Det skyldes, at der fra politisk side i USA er lagt op til at blive stemt for et forslag, som forlænger skatterabatten til sol- og vindenergi.

First Solar, der laver solmoduler, ligger til at åbne 6 pct. højere, mens vindparkudvikleren Sunedision stiger omkring 15 pct. i formarkedet.