Aktier: GN tager toppen efter godkendt regnskab

Der er nok for investorerne at tage bestik af i disse dage, da den danske regnskabssæson buldrer afsted. Torsdag morgen før børsåbning landede friske tal fra GN Group på handlernes borde.

Foto: HEINZ-PETER BADER.
Læs mere
Fold sammen

Selskabet har taget toppen af eliteindekset på fondsbørsen torsdag morgen med en stigning i aktiekursen på 3,6 pct. til 134 kr. Investorerne kvitterer for en fastholdelse af forventningerne til 2016, som GN har meldt ud i forbindelse med regnskabet for et andet kvartal, der generelt har udviklet sig bedre end ventet.

Og Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, vurderer, at det er et stærkt regnskab, som selskabet er kommet med.

- Vi så konkurrenten Plantonics komme rigtig stærkt ud, og her må man sige, at GN Audio også bliver leveret flot, selv om selskabet havde flaget, at der kunne komme et svagt kvartal. Det er positivt, at der ikke kommer en nedjustering, fordi markedet for mobilheadset har det svært i øjeblikket, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

GN Group sælger høreapparater og headset i de to selskaber GN Hearing og GN Audio.

Det danske aktiemarked ligger og svinger omkring nulpunktet torsdag morgen efter et fald onsdag i eliteindekset C20 Cap på 1,4 pct. Og efter et kvarters handel er fortegnet positivt med 0,1 pct. til indeks 1017,3.

FLS MED REGNSKAB VED MIDDAGSTID

Ud over GN kommer der torsdag regnskaber fra blandt andre FLSmidth, der offentliggøres ved middagstid. Aktien i selskabet falder med 0,8 pct. til 258,60 kr.

Inden regnskabet lander, kan investorerne skæve lidt til den tyske stålproducent Thyssenkrupp, der kom med regnskab fra morgenstunden. I forhold til tredje kvartal sidste år i det forskudte regnskabsår er driftsresultatet faldet med 18 pct. - men det var dog bedre end det forventede blandt analytikerne. Det er de kinesiske stålproducenter, der presser priserne på verdensmarkedet.

Udenfor eliteindekset er Struer-virksomheden Bang & Olufsen kommet med årsregnskab for 2015/16. Det viser et driftsunderskud på 72 mio. kr. Sidste år havde B&O et underskud på på 410 mio. kr., så der er trods alt tale om en forbedring. Selskabet venter i 2016/17 vækst i omsætningen, fremgår det af regnskabet.

Aktien falder torsdag med 4,8 pct. til 70 kr.

Også Solar, der falder med 0,1 pct. til 364 kr., er kommet med regnskab inden børsåbning. Selskabet har købt den norske trænings- og konsulentvirksomhed Norwegian training business Euro Business School for 43 mio. kr. Og forventningerne til hele året, hvor der hverken ses markedsvækst eller organisk omsætningsvækst, mens EBITA forventes at forblive på niveau med 2015, eksklusive et engangsbeløb, som selskabet fik sidste år, fastholdes.

Der kommer ligeledes regnskaber fra Nordjyske Bank, der falder med 1 pct. til 92 kr., og Schouw, der stiger med 0,8 pct. til 380 kr.

GENMAB OG VESTAS I FOKUS

Torsdag kan det også være værd at holde øje med Genmab, der har indgået et nyt samarbejde med Gilead Sciences og får en forudbetaling på 5 mio. dollar, mens Gilead får eksklusiv licens og option på yderligere en eksklusiv licens til at anvende Genmabs Duobody-teknologiplatform til at skabe og udvikle bispecifikke antistofkandidater til et program rettet mod HIV.

Biotekselskabet ligger med i toppen af eliteindekset og stiger med 2,3 pct. til 1194 kr.

Vestas har vundet en ordre på 278 MW i USA, hvilket er den næststørste bestilling fra en kunde i år. Foruden selve bestillingen af møller har Vestas sikret sig en fireårig serviceaftale. En aktie i Vestas stiger torsdag morgen med 0,7 pct. til 487 kr.

ANALYTIKERNES VURDERINGER

Og så kan der fortsat komme efterdønninger i aktiekursen hos Novozymes efter et skuffende regnskab for andet kvartal, der blev offentliggjort onsdag. Aktien fik tørre tæsk og faldt med 11,8 pct. Efterfølgende har ABG Sundal Collier sænket kursmålet til 310 kr. fra 340 kr., mens anbefalingen "hold" fastholdes ifølge data fra Bloomberg.

Torsdag morgen ligger aktien i bunden af C20 Cap med et fald i kursen på 2,6 pct. til 279,40 kr.

TDC kom ligeledes med regnskab onsdag - men det fik aktien helt op og ringe med en stigning på 7,0 pct. Siden har Nordea sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb", mens kursmålet fastholdes til 40 kr., viser data fra Bloomberg. Teleaktien falder torsdag med 1,9 pct. til 36,69 kr.

Også Carlsberg, der stiger med 0,8 pct. til 651 kr., har været under analytikerlup og har fået løftet kursmålet hos Bernstein til 655 kr. fra tidligere 620 kr., mens anbefalingen fortsat er "market perform". Og så har svenske Handelsbanken sænket anbefalingen af aktien i Carlsberg til "reducer" fra tidligere "akkumuler". Kursmålet er endvidere blevet kørt en smule ned til 650 kr. fra før 670 kr., viser data fra Bloomberg. Bryggeriet kommer med regnskab i næste uge.