Aktier: GN tager teten - Mærsk fortsætter op

Analytikernes justeringer af TDC og GN Store Nord har rokket lidt ved begge aktier mandag morgen, hvor udviklingen generelt er ganske stille. Dog stiger A.P. Møller-Mærsk yderligere efter fredagens kvartalsregnskab.

Foto: Nasdaq Copenhagen. Nasdaq.
Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske S&P 500-indeks faldt marginalt efter dansk børslukketid fredag, men futures er steget lidt mandag morgen i Tokyo. Herhjemme er C20 Cap-indekset åbnet 0,2 pct. højere end fredag i 1021,53.

A.P. Møller-Mærsks A- og B-aktie stiger henholdsvis 1,3 pct. og 1,6 pct. til kurserne 9075 kr. og 9485 kr. oven i plusser på lige over 3 pct. fredag, da det lyseblå konglomerat præsenterede regnskab for andet kvartal.

Mærsks topchef betegnede resultaterne som utilfredsstillende, men markedet havde forudset den vigende indtjening og samtidig var der ifølge chefhandler i Danske Bank Mads Zink ikke rigtigt nogen, der havde lyst til at sælge Mærsk-aktierne op til strategiopdateringen, der kommer inden udgangen af tredje kvartal.
Mandag er Mærsk-aktien dog blevet sænket af Handelsbanken.

»Med den seneste kursudvikling befinder A.P. Møller-Mærsk-aktien sig nu blot 6 pct. under vores 12 måneders kursmål, hvilket er første gang siden midten 2008, at kurspotentialet er så beskedent,« skriver Handelsbanken i en morgenkommentar.

Dermed vurderer banken også, at markedet på nuværende tidspunkt stort set har inddiskonteret et opsplitningsscenarie.

»Kombinationen af dette og det svage andet kvartalsregnskab gør, at vi sænker vores anbefaling til "reducer" fra "akkumuler" og kursmålet til 9500 kr. fra 10.000 kr.,« tilføjer banken.

TDC sænkes

Fra børshusene er der også kommet en nedjusteret anbefaling fra finanshuset Berenberg af TDC, der har sænket til "hold" fra tidligere "køb". Sænkningen kommer efter en ganske stærk udvikling i TDC-aktien i den senere tid.

»Med en 21 pct. outperformance føler vi, at markedet har genskabt tilliden til turnaround-historien, og den nuværende aktiekurs reflekterer i de store hele planens eksekveringssucces. Efter denne seneste outperformance handler TDC på linje med sektoren på de fleste værdipunkter for 2016-18-perioden,« skriver Berenberg i et analysenotat.

TDC-aktien er åbnet 0,8 pct. lavere i 36,04 kr.

Helt i bunden af markedet ligger FLSmidth til et fald på 2,9 pct. i 234 kr. Aktien er nu faldet over 10 pct. siden offentliggørelsen af et skuffende kvartalsregnskab torsdag.

GN løftes

GN Store Nord-aktien har været til eftersyn hos Morgan Stanley, der har hævet kursmålet for efter torsdagens regnskab fra den danske høreapparat- og headsetproducent.

Det nye kursmål er ifølge Bloomberg News fastsat til 159 kr., hvilket er små 10 pct. højere end det tidligere kursmål på 145 kr.

Anbefalingen er uændret "ligevægt". GN-aktien stiger 2,3 pct. til 143,40 kr.
Halvårsregnskabet fra G4S har også givet anledning til justeringer og en markant kursstigning i sidste uge, hvor aktien sammenlagt steg 16,5 pct. til 19,60 kr. Mandag åbner aktien yderligere 2,5 pct. højere i 20,09 kr.

En af de begejstrede er finanshuset Credit Suisse, der efter regnskabet har hævet kursmålet for aktien til 275 pence, eller 23,68 kr., fra tidligere 210 pence. Det nye kursmål er 21,4 pct. højere end fredagens lukkekurs på børsen i London på 226,60 pence.


Tivoli gør status

Fra regnskabssiden er der ikke meget nyt under solen mandag, selv om denne uge er travl på den front. Tirsdag præsenterer eksempelvis Coloplast, Topdanmark, ISS og ALK-Abelló opdateringer.

Mandag kommer eneste regnskab fra Tivoli, der fylder 173 år. I hele 2016 venter Tivoli en omsætning på niveau med 2015, omkring 900 mio. kr., og et overskud før skat i niveauet 60-70 mio. kr.
Tivoli-aktien er åbnet 1,2 pct. lavere i 454 kr. Aktien er i år steget næsten 19 pct.