Aktier: GN stormer frem på grøn morgen

De danske aktier starter godt ud fredag morgen, hvor det danske eliteindeks, C20 Cap, stiger med 1,7 pct. til 907,85 fra morgenstunden ført an af GN Store Nord-aktien.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den seneste uge har budt på uro på de finansielle markeder, og nervøsiteten blandt investorerne ramte aktierne torsdag, og det sendte C20 Cap-indekset ned med 2,8 pct. efter en stigning på 4 pct. onsdag, hvor markedet revancherede noget af faldet på cirka 8 pct. samlet mandag og tirsdag. Det ser dog ud til, at nervøsiteten er vendt en smule fredag.

GN Store Nord stormer frem fra morgenstunden, hvor aktien stiger 10,8 pct. til kursen 123,50 kr., efter at selskabet fredag morgen fremlagde regnskab for de sidste tre måneder af 2015.

Selskabet klarede sig stort set som ventet i fjerde kvartal sidste år, hvor det realiserede en omsætning på 2458 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 522 mio. kr. GN Store Nord forventer stor vækst i indeværende år, og ifølge Alm. Brand Markets er forventningerne til 2016 til den stærke side.

DFDS-aktien stiger også med 6,2 pct. til 234,80 kr. efter offentliggørelsen af regnskabet for fjerde kvartal fredag morgen. Rederiet kan se tilbage på et 2015 med en solid fremgang i både omsætning og indtjening.

Omsætningen voksede 5 pct. til 13,5 mia. kr., mens driftsresultatet, EBITDA før særlige poster, steg 42 pct. til 2041 mio. kr. Rederiet venter at kunne fortsætte fremgangen i 2016.

FLSmidth aflagde torsdag regnskab, og efterfølgende har finanshuset JPMorgan skåret kursmålet for aktien til 200 kr. fra 245 kr. og fastholder samtidig anbefalingen "neutral".

I regnskabet for fjerde kvartal nåede ingeniørkoncernen en omsætning og en indtjening, der var højere end ventet. Derimod skuffede ordreindgangen i kvartalet. Fredag morgen stiger aktien med 3,16 pct. til 225,60 kr.

DSV-aktien stiger 1 pct. til 254 kr. fra morgenstunden, efter at svenske SEB har løftet kursmålet for aktien til 380 kr. fra 310 kr., mens den positive anbefaling "køb" fastholdes.

Topdanmark stiger 0,74 pct. til 149 kr. fredag. Forsikringsselskabet fremlagde torsdag regnskab for fjerde kvartal, og det bød på et nettooverskud, der var lavere, end analytikerne havde forventet. Efterfølgende har Handelsbanken sænket kursmålet for aktien med 24 kr. til 151 kr.

Vestas har desuden landet en ordre på 100 møller, der samlet har en kapacitet på 200 megawatt i USA. Vindmøllevirksomhedens aktie stiger med 1,6 pct. til 116,80 kr. fra morgenstunden.

Salling Bank fremlagde også årsregnskab fredag morgen, og banken opnåede et rekordresultat i 2015, men forventer en tilbagegang i 2016. Aktien ligger fredag morgen uændret i 238,50 kr.

Rovsing gjorde også status over andet kvartal af det forskudte regnskabsår fredag morgen, og det indeholdt en nedjustering af forventningerne til indtjeningen. Aktien falder 2,6 pct. til 0,15 kr.

Fredag morgen bød også på tyske BNP-tal, og den tyske økonomi havde præcist det momentum, som økonomerne havde ventet, i fjerde kvartal. Det viser tal fra det statslige tyske statistikbureau.

Dagen byder desuden på nøgletal fra eurozonen og importpriser, detailsalg og tillidsindeks i USA.