Aktier: GN sættes under nyt pres af analytikerne

GN Store Nord-aktien kan komme under nyt pres fredag efter en bundplacering torsdag, da GN fortsætter med at modtage skeptiske meldinger fra analytikerkorpset.

Arkivfoto: iris.
Læs mere
Fold sammen

På det brede plan er der lagt op til en ny dag med forsigtig fremgang for aktierne i Europa, som dermed følger op på torsdagens rekord i det amerikanske S&P 500-indeks - den sjette i træk. Fredag morgen indikerer handelen med futures, at de store europæiske indeks vil stige med op til 0,3 pct. ved børsstart.

Investorerne fejrer udsigten til et økonomisk opsving, som for virksomhedernes vedkommende vil blive yderligere støttet, hvis præsident Donald Trump lykkes med sine planer om en skattereform i USA.

C20 Cap-indekset satte rekord både mandag, onsdag og torsdag denne uge og kan dermed fortsætte den række fredag, hvis der sikres ny fremgang.

Dagen ventes dog i første omgang at byde lidt afventende investorer, da dagens store fikspunkt, jobrapporten fra USA, først afsløres klokken 14.30 dansk tid.

Fra morgenstunden er der dog dobbelt negativt nyt til GN, der har fået sænket sin anbefaling af både HSBC og SEB. De to banker siger nu henholdsvis "hold" og "sælg" mod tidligere "køb" og "hold", viser data fra Bloomberg. Torsdag var en sænket anbefaling fra norske ABG Sundal Collier med til at sende GN til bunds i C20 med et fald på 3,5 pct. til 220 kr.

Også Genmab rammes af dårligt nyt fra analytikerne. JPMorgan sænker sin anbefaling af biotekselskabet til "hold" fra "køb" og kursmålet til 1400 kr. fra 1475 kr. Det er dermed nu under Genmab-kursen, som torsdag lukkede i 1432 kr.

SAS er på banen med flere nyheder fredag. Fra morgenstunden fortæller selskabet, at det vil bede aktionærerne om lov til at sælge op til 66 mio. kr. nye aktier, så der kan komme penge i kassen, og luftfartsselskabet dermed kan nedbringe sine gældsudgifter. Ved torsdagens lukkekurs på 20,90 kr. svarer det til 1,38 mia. kr. Aktionærerne skal tage stilling til forslaget på en generalforsamling i starten af november.

Klokken 11 er der desuden månedlige trafiktal fra SAS - denne gang for september - på programmet.

A.P. Møller-Mærsk fik fredag en ny kort kontrakt hjem til en af boreriggene i Maersk Drilling. Den flydende rig Deliverer skal arbejde i 30 dage med at bore ud for Malaysias kyst. Drilling er en af de divisioner, der er sat til salg, og den kæmper samtidig med et deprimeret marked med få kontrakter og lave dagsrater.