Aktier: GN og FLSmidth stjæler rampelyset

En bunke tal fra GN og FLSmidth vil være blandt fokuspunkterne på det danske aktiemarked torsdag, hvor der på de store linjer er lagt op til en flad åbning fra morgenstunden.

F. L. Smidth A/S logo i Valby Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Siden det danske marked lukkede onsdag, er det amerikanske aktiemarked steget en spids, mens futures ligger nogenlunde fladt torsdag morgen. Onsdag faldt C20 Cap-indekset 0,7 pct. til 1048,03.

GN har fra morgenstunden offentliggjort regnskab for fjerde kvartal, hvor både salget på 2507 mio. kr. og driftsoverskuddet, EBITA, på 593 mio. kr. var nogenlunde på linje med forventningerne.

For 2017 venter selskabet, der producerer høreapparater og headsets, en organisk vækst på 6 pct., hvilket i grove træk også er som ventet. GN-aktien steg onsdag 0,1 pct. til 157,80 kr.

Senere torsdag - omkring middagstid - vil der være fokus på FLSmidths regnskab for 2016.

På forhånd er der lagt op til en stribe tal, som fortsat er præget af, at FLSmidths kunder - de store mineselskaber - holder pengepungen i lommen og derfor ikke køber så meget udstyr og services hos den danske ingeniørkoncern.

FLSmidth-aktien faldt onsdag 2,1 pct. til 314,60 kr.

CARLSBERG LURER PÅ OPKØB

I en anden afdeling kører der en rygtehistorie om Carlsberg, som ifølge Bloomberg News tygger på at købe 20 pct. af det kinesiske bryggeri Tsingtao til en pris i omegnen af 1,2 mia. dollar.

Desuden har en række finanshuse haft bryggeriaktien under luppen efter onsdagens regnskab, og det har blandt andet fået JPMorgan til at løfte kursmålet med 6 pct. til 530 kr. og gentaget den negative anbefaling "reducer". Carlsberg-aktien faldt onsdag 3,1 pct. til 611,50 kr.

Vestas kan også få opmærksomhed torsdag efter onsdagens regnskab for 2016, hvor særligt forventningerne til 2017 overraskede investorerne positivt.

Flere banker har efterfølgende justeret kursmål for aktien - dog kun i småtingsafdelingen. Vestas-aktien steg onsdag 2 pct. til 502 kr.

Hos Mærsk var billedet det modsatte onsdag, da konglomeratet skuffede aktiemarkedet med sit regnskab for 2016.

En nedskrivning på 2,7 mia. dollar i den olierelaterede forretning gav et stort minus på bundlinjen, og samtidig var udviklingen i det største forretningsområde, Maersk Line, svagere end forventet.

Mærsk-aktien faldt onsdag 5 pct. til 11.060 kr.

Blandt selskaberne uden for C20 har der været regnskab fra mediekoncernen North Media, der viste et underskud på 63,7 mio. kr. på bundlinjen.

Det var en markant forværring fra et minus på 11,9 mio. kr. i 2015, og selv om der er ventet bedre resultater i 2017, bliver der ifølge selskabets forventninger ikke plus på bundlinjen.

Senere torsdag er der regnskaber fra Spar Nord og Lån & Spar.