Aktier: GN kan tage fokus i blandet åbning

Den danske høreapparatkoncern GN kommer fredag morgen formentlig i fokus, når investorerne går i gang med handlen med de værdipapirer i danske børsnoterede selskaber.

Den danske høreapparatkoncern GN kommer fredag morgen formentlig i fokus, når investorerne går i gang med handlen med de værdipapirer i danske børsnoterede selskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Heinz-Peter Bader

En række finanshuse har set nærmere på aktien, efter at selskabet torsdag formiddag opjusterede forventningerne til både den organiske vækst og indtjeningen i forretningsbenet GN Audio, der producerer og sælger headsets.

GN-aktien sluttede samlet 12 pct. højere i 282 kr. torsdag efter opjusteringen, hvilket var rekord.

Svenske SEB har løftet kursmålet til 260 kr. fra 230 kr., mens anbefalingen "hold" gentages, viser data fra Bloomberg News. Også norske DNB har sat kursmålet et nøk op til 210 kr. fra 185 kr. Her fastholdes den negative salgsanbefaling. ABG Sundal Collier ser mere positivt på aktien i høreapparatkoncernen og gentager anbefalingen "køb". Samtidig hæves kursmålet til 300 kr. fra 260 kr.

Generelt ser det ud til, at åbningen bliver præget af små udsving og begrænset handel. Torsdag har USA's præsident, Donald Trump, godkendt en plan om at pålægge told på varer fra Kina for milliarder af dollar, skriver Reuters. Fredag morgen ligger de amerikanske futures blandede.

Torsdag var forlængelsen af en mere lempelig pengepolitik fra Den Europæiske Centralbank (ECB) sød musik i ørerne hos de mere risikovillige investorer. Det danske eliteindeks, C25, endte med en stigning på 0,8 pct. til indeks 1134,16, hvor hele seks aktier endte i rekord.

Smykkeselskabet Pandora faldt torsdag med 5,9 pct. til 488,60 kr. Det skete efter, at der i markedet gik rygter om, at der var en negativ analyse ude om selskabet. Fredag skriver Bloomberg News, at investeringsbanken Carnegie har fået "nedslående" meldinger fra flere af Pandoras franchisetagere i Storbritannien, og det fremgår desuden af analysen, at salget indtil videre i år er faldet med op mod 15 pct.

Finanshuset Jeffries har skåret kursmålet for Novo Nordisk-aktien til 300 kr. fra 315 kr., rapporterer Reuters. Anbefalingen er uændret "hold". Novo-aktien sluttede torsdag 1,1 pct. højere i 285,90 kr. Siden nytår er aktien faldet 14,5 pct.

Mærsk skærer til i sin mindste division, Maersk Container Industry, og samler produktion i Kina. Det betyder farvel til 1200 ansatte i Chile, hvor man stopper med at producere kølecontainere. Samtidig kommer der også nyt om fragtraterne på den vigtige handelsrute mellem Europa og Kina. Mærsk B-aktien steg torsdag med 1,4 pct. til 9932 kr.

Den amerikanske kapitalfond PDT Partners satser mindre på kursfald i kabelproducenten NKT's aktie og har torsdag reduceret sin shortposition i aktien til 0,59 pct. fra 0,69 pct., viser en indberetning til Finanstilsynet. Torsdag sluttede aktien 0,1 pct. lavere i 195,90 kr.