Aktier: GN kan stjæle rampelyset efter opkøb i USA

Et opkøb i USA til op mod 1 mia. kr. ventes at sørge for, at GN Store Nord får opmærksomhed fra åbningen tirsdag, hvor udsigten for aktiemarkedet generelt er lys.

Siden dansk børslukketid fredag er det brede amerikanske S&P 500-indeks steget cirka 0,4 pct. og indikerer dermed, at de danske aktier vil være velunderstøttede efter den forlængede pinseweekend.

I Tyskland er signalerne også positive, og DAX-futuren stiger 0,6 pct. Ligesom det danske marked holdt også den tyske børs lukket mandag. Fredag steg det toneangivende danske C20 Cap-indeks 0,3 pct. til 1008,85.

GN Store Nords høreapparatdivision, GN Resound, har indgået en langsigtet leveringsaftale med Audigy Group, som er en uafhængig høreapparatskanal i Nordamerika med flere end 250 netværksmedlemmer. Samtidig vil GN Resound overtage det amerikanske selskab for op til 151 mio. dollar, eller 983 mio. kr., betinget af en godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder og visse andre ting.

I første omgang vil GN lægge 91 mio. dollar på bordet. Hvor meget prisen derefter stiger op mod de 151 mio. dollar, afhænger af hvordan Audigy klarer sig fremover.

I 2015 solgte Audigy-netværkets medlemmer over 80.000 enheder fra 600 salgssteder over hele USA. GN steg fredag op til pinse med 1,9 pct. til 130 kr., mens konkurrenten William Demant faldt med 0,6 pct. til 659 kr.

Hos børshuset Morgan Stanley påpeges det, at GN Resounds konkurrenter Sonova og William Demant er gået mere direkte til slutbrugerne ved at opkøbe detailforhandlere. Det havde finanshuset også gerne set GN gøre.

- Da Sonova og William Demant opkøber høreapparat-detailforhandlere, bliver GN's adresserbare marked sandsynligvis mindre over tid, og vi mener, at intentionen om at købe Audigy er et modsvar til dette, skriver Morgan Stanley i sin kommentar.

- Vi ville fortrække, hvis GN erhvervede sig høreapparat-detailforhandlere direkte frem for en udbyder af forretningsservices, da det ikke eliminerer risikoen for, at høreapparatforretninger, der køber services hos Audigy, bliver købt af virksomheder som William Demant og Sonova, lyder det videre fra Morgan Stanley.

NOVO MED NYT FRA USA

Novo Nordisk har også været ude med en fondsbørsmeddelelse i pinsen, hvor der mandag blev indsendt ansøgning om markedsføringstilladelse til de amerikanske lægemiddelmyndigheder for et langtidsvirkende faktor IX-præparat til behandling blødersygdommen hæmofili B.

Registreringsansøgningen kommer efter indsendelse af en tilsvarende ansøgning til de europæiske myndigheder i januar, hvor Novo samtidig varslede, at den amerikanske ansøgning ville blive sendt ind senere i første halvår af 2016.

Novo-aktien steg fredag med 0,6 pct. til 357 kr.

HØJERE OLIEPRIS

A.P. Møller-Mærsk kan tirsdag nyde godt af en yderligere stigning i olieprisen siden før pinseferien. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, handles tirsdag morgen til en pris på 49,30 dollar mod lige under 48 dollar fredag, hvor B-aktien i A.P. Møller-Mærsk bakkede med 1,1 pct. til 8615 kr.

Fra analytikerkorpset er der kommet flere finjusteringer af kursmålene for Bavarian Nordic efter fredagens regnskab. Jefferies, Nordea, Danske Bank og Needham har alle reduceret deres kursmål en smule til i niveauet 400-410 kr. Alle fire gentager deres købsanbefalinger af aktien, der faldt med 3,5 pct. til 251 kr. fredag.

NNIT har modsat fået opjusteret sine kursmål hos SEB og Danske Bank efter sit regnskab i fredags, men til niveauer under børskursen. SEB løfter kursmålet til 180 kr. fra 165 kr., mens Danske Bank har hævet sit med 5 kr. til 175 kr. NNIT faldt fredag med 0,5 pct. til 183 kr.

Efter sidste uges hektiske regnskabsdage er der tirsdag noget mere roligt på den front. Der gøres status for andet kvartal i Brdr. Klee samt for tredje kvartal i Dantax.