Aktier: GN i fokus med FLS i venteposition

Der er nok for investorerne at tage bestik af i disse dage, da den danske regnskabssæson buldrer afsted.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen

Torsdag morgen før børsåbning landede friske tal fra GN Group på handlernes borde. Selskabet, hvis aktie onsdag steg 1,0 pct. til 129,40 kr., fastholder sine forventninger til 2016 i forbindelse med regnskabet for et andet kvartal, der generelt har udviklet sig bedre end ventet.

Og Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, vurderer, at det er et stærkt regnskab, som selskabet er kommet med.

»Vi så konkurrenten Plantonics komme rigtig stærkt ud, og her må man sige, at GN Audio også bliver leveret flot, selv om selskabet havde flaget, at der kunne komme et svagt kvartal. Det er positivt, at der ikke kommer en nedjustering, fordi markedet for mobilheadset har det svært i øjeblikket,« siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans, der mener, at aktien bør stige et par procenter på regnskabet.

GN Group sælger høreapparater og headset i de to selskaber GN Hearing og GN Audio.

Generelt er der udsigt til en flad åbning på det danske aktiemarked torsdag morgen efter et fald onsdag i eliteindekset C20 Cap på 1,4 pct. til 1016,56. Torsdag morgen ligger futures på det tyske DAX-indeks til et lille udsving til plussiden.

FLS MED REGNSKAB VED MIDDAGSTID
Ud over GN kommer der torsdag regnskaber fra blandt andre FLSmidth, der offentliggøres ved middagstid. Aktien i selskabet faldt onsdag med 0,7 pct. til 260,70 kr. Inden regnskabet fra koncernen lander, kan investorerne kigge lidt til en tyske stålproducent Thyssenkrupp, der kom med regnskab fra morgenstunden. I forhold til tredje kvartal sidste år i det forskudte regnskabsår er driftsresultatet faldet med 18 pct. - men det var dog bedre end det forventede blandt analytikerne. Det er de kinesiske stålproducenter, der presser priserne på verdensmarkedet.

Udenfor eliteindekset er Struer-virksomheden Bang & Olufsen kommet med årsregnskab for 2015/16. Det viser et driftsunderskud på 72 mio. kr. Sidste år havde B&O et underskud på på 410 mio. kr., så der er trods alt tale om en forbedring. Selskabet venter i 2016/17 vækst i omsætningen, fremgår det af regnskabet.

Aktien steg onsdag med 1,4 pct. til 73,50 kr.

Også Solar, der steg med 1,0 pct. til 364,50 kr., er kommet med regnskab inden børsåbning. Selskabet har købt den norske trænings- og konsulentvirksomhed Norwegian training business Euro Business School for 43 mio. kr. Og forventningerne til hele året, hvor der hverken ses markedsvækst eller organisk omsætningsvækst, mens EBITA forventes at forblive på niveau med 2015, eksklusive et engangsbeløb, som selskabet fik sidste år, fastholdes.

Der kommer ligeledes regnskaber fra Nordjyske Bank, der endte uændret onsdag i 93 kr., og Schouw, der faldt med 0,3 pct. til 377 kr.

GENMAB OG VESTAS I FOKUS
Torsdag kan det også være værd at holde øje med Genmab, der har indgået et nyt samarbejde med Gilead Sciences og får en forudbetaling på 5 mio. dollar, mens Gilead får eksklusiv licens og option på yderligere en eksklusiv licens til at anvende Genmabs Duobody-teknologiplatform til at skabe og udvikle bispecifikke antistofkandidater til et program rettet mod HIV.

Biotekselskabet faldt med 5,4 pct. onsdag til 1167 kr.

Vestas har vundet en ordre på 278 MW i USA, hvilket er den næststørste bestilling fra en kunde i år. Foruden selve bestillingen af møller har Vestas sikret sig en fireårig serviceaftale. En aktie i Vestas faldt onsdag med 0,9 pct. til 483,60 kr.

Og så kan der fortsat komme efterdønninger i aktiekursen hos Novozymes efter et skuffende regnskab for andet kvartal, der blev offentliggjort onsdag. Aktien fik tørre tæsk og faldt med 11,8 pct. til 286,80 kr. Efterfølgende har ABG Sundal Collier sænket kursmålet til 310 kr. fra 340 kr., mens anbefalingen "hold" fastholdes ifølge data fra Bloomberg.

TDC kom ligeledes med regnskab onsdag - men det fik aktien helt op og ringe med en stigning på 7,0 pct. til 37,36 kr. Siden har Nordea sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb", mens kursmålet fastholdes til 40 kr., viser data fra Bloomberg.

Også Carlsberg, der faldt med 1,9 pct. onsdag til 646 kr., har været under analytikerlup og har fået løftet kursmålet hos Bernstein til 655 kr. fra tidligere 620 kr., mens anbefalingen fortsat er "market perform", viser data fra Bloomberg. Bryggeriet kommer med regnskab i næste uge.