Aktier: GN går klart igennem efter ny amerikansk aftale

Helt som ventet er de danske aktier startet med negativt fortegn mandag morgen, hvor der dog også er enkelte solstrålehistorier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det drejer sig om vindmølleproducenten Vestas, der fortsætter op for syvende handelsdag i træk, mens også GN Store Nord er i god form efter en forlængelse af en vigtig aftale omkring det amerikanske marked.

Samlet set falder C20 Cap-indekset dog med 0,4 pct. til 852,18 efter godt 10 minutters handel.

På aktiesiden er der særligt fokus til GN Store Nord, efter at selskabets høreapparatforretning, GN Resound, har forlænget sin aftale med den amerikanske varehuskæde Costco, der står for en stigende del af høreapparatsalget på det amerikanske marked.

En del af aftalen er blandt andet levering til Costcos eget brand, Kirkland Signature - en aftale, som netop har været til genforhandling og havde interesse fra en række andre høreapparataktører. Men også den del af aftalen er forlænget, oplyser GN Resound til Ritzau Finans.

Dermed har GN Resound formået at holde blandt andre den danske rival, William Demant Holding, fra døren i den vigtige salgskanal.

GN-aktien stiger med 2,6 pct. til 150,80 kr. og indtager duksepladsen i C20 Cap-indekset.

Vestas, der afleverer regnskab for fjerde kvartal onsdag, stiger med 1,3 pct. til 285,40 kr. Den britiske storbank HSBC har løftet sit kursmål for Vestas-aktien til 345 kr. fra tidligere 285 kr., mens anbefalingen "overvægt" fastholdes.

Blandt sidepapirerne er der kursklø til ALK-Abelló, der har aflagt regnskab for fjerde kvartal og hele regnskabsåret 2014. Det udviklede sig stort set som ventet på de øvre linjer, mens driften og bundlinjen skuffede.

ALK omsatte for 612 mio. kr. i fjerde kvartal mod ventet 606 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans, mens driftsresultatet (EBIT) skuffede ved at falde til 19 mio. kr. mod ventet 44 mio. kr. blandt analytikerne.

ALK leverede et nettooverskud på 16 mio. kr. i fjerde kvartal, og også det var et godt stykke fra analytikernes forventninger, der lød på 41 mio. kr. For 2015 venter ALK en omsætning på 2,2-2,3 mia. kr. og et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 225-300 mio. kr., opgjort uden milepæle og royalties fra salg i Nordamerika og Japan. Udbyttet for 2014 bliver på 5 kr. per aktie - helt som ventet blandt analytikerne.

ALK-aktien dykker med 5,3 pct. til 691 kr. i mandagens tidlige handel.

Tilbage blandt elitepapirerne er der fokus til medicinalselskabet Novo Nordisk, hvis it-selskab, NNIT, nu er klar til en børsnotering, fortæller selskabet mandag morgen.

- Novo Nordisk er meget tilfreds med NNIT's resultater, og vi er overbeviste om, at en ændret ejerstruktur bedre vil kunne understøtte NNIT's videre udvikling og værdiskabelse og styrke selskabets markedsposition både i Danmark og internationalt, siger bestyrelsesformand for NNIT samt koncernøkonomidirektør i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard, i en meddelelse.

I meddelelsen fremgår ikke detaljer om hvor stor en del, der skal sælges, eller hvornår det skal ske.Det kan være en stor børsnotering, men pengemæssig er den af mindre betydning for Novo Nordisk. Sydbank anslår, at NNIT har en værdi på 3-5 mia. kr., hvilket skal ses i relation til Novo Nordisk samlede markedsværdi på 7540 mia. kr.

Novo Nordisk falder med 0,9 pct. til 276,90 kr.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk