Aktier: GN fortsat i fin form efter USA-aftale

GN fortsætter de positive takter fra mandag og stiger fortsat hjulpet af en Costco-aftalen fra sent fredag. Generelt virker det som om, at de danske aktieinvestorer holder lav profil, og markedet stiger en spids ved åbningen.

Det danske C20 Cap-indeks ligger ved åbningen 0,2 pct. højere i 852,68 efter mandag at være faldet 0,5 pct.

Fortsat kigger aktiehandlere og markedsdeltagere i øvrigt mod Grækenland op til morgendagens holmgang i Bruxelles mellem den nye græske premierminister, Alexis Tsipras, og EU's øvrige 27 regeringsledere. Nyheder eller rygter fra den front kan påvirke markedets retning.

GN Store Nord er fortsat investor-yndling, men med en mindre stigning end mandag, efter at høreapparatforretningen GN Resound har forlænget en aftale med den amerikanske varehuskæde Costco, der står for en stigende del af høreapparatsalget på det amerikanske marked. GN-aktien stiger 0,7 pct. til 154 kr. efter en stigning på 4 pct. mandag.

I toppen ligger Coloplast og Pandora uden selskabsspecifikke nyehder. De stiger henholdsvis knap 2 pct. til 517 kr. og godt 1 pct. til 437,60 kr.

Genmab ligger tæt på bunden af indekset trods en løft i kursmålet fra finanshuset Kempen, der sætter kursmålet til 525 kr. mod tidligere 440 kr. Genmab har efter sidste uges meddelelse om opløftende data fået kursmålsløft af den størrelse fra flere sider.

Blandt taberne er også A.P. Møller - Mærsk, hvor B-aktien falder 0,3 pct. til 13.220 kr. Tirsdag noterer Jyllands-Posten, at koncernchef Nils Smedegaard Andersen efter syv år ved roret kan se tilbage på en aktiekurs, der er lavere, end da han tiltrådte.

TDC ligger også i bunden med et fald på 0,4 pct. til 48,62 kr. Kreditvurdreringsbureauet Fitch sænkede sent mandag udsigterne for vurderingen af TDCs langsigtede gæld til "negative" fra "stabile". Dermed er der risiko for, at det danske teleselskabs kreditvurdering bliver nedgraderet. Den langsigtede kreditvurdering "BBB" af TDC fastholdes dog.

Tirsdag er næstsidste chance for at positionere sig op til regnskabet fra FLS, der lander torsdag. Aktien ligger med et fald på 0,1 pct. i 298 kr. Forventningerne til FLSmidth er ikke høje efter fredagens regnskab fra den finske konkurrent på mineudstyrssiden Outotec. Der er ingen udsigt til et opsving i mineindustrien, og de store fald i råvarepriserne tegner heller ikke godt for nyinvesteringer i sektoren.

Onsdag følger C20-kollegaen Vestas med ned med 0,1 pct. til 287 kr. Vestas var ellers indtil tirsdag steget syv børsdage på stribe blandt andet på forventning om, at ledelsen vil annoncere et udbytte for første gang i mere end et årti ved årsregnskabet onsdag. Det har fået ABG Sundal Collier til at løfte kursmålet for aktien til 300 kr. fra 245 kr.

ALK-Abellós regnskab resulterede i en kursstigning mandag, og også tirsdag stiger aktien. ALK går frem med 0,5 pct. til 751 kr. Nordea har løftet kursmålet for allergiaktien til 751 kr. fra 725 kr. Modsat er der en negativ kursjustering fra SEB til 975 kr. fra tidligere 1000 kr.

Dagens regnskaber er fra Nørresundby Bank og Nordjyske Bank, der tirsdag stiger 0,8 pct. og 1 pct. til henholdsvis 394,50 kr. og 100,50 kr. Regnskaberne kan muligvis indeholde en status i forhold til Nordjyske Banks arbejde for at overtage Nørresundby Bank.