Aktier: GN, FLS og Tryg bremser C20

Efter en forrygende start på april - og på 2015 i det hele taget - står markedet onsdag middag til en næsten flad udvikling i det danske C20 Cap-indeks.

Læs mere
Fold sammen

Tryg, FLSmidth og GN er med til at stoppe aktiefesten, mens der er pæne plusser til Chr. Hansen, der torsdag kommer med regnskab, og vindmølleproducenten Vestas.

- Markedet er lidt mere roligt i dag end i går. Det er sådan lidt vent-og-se. Nu starter regnskabssæsonen i USA, og derudover tror jeg, at man afventer referatet fra det seneste amerikanske rentemøde i forhold til, hvornår man kan forvente en rentestigning, siger senior aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

Den amerikanske regnskabssæson starter uofficielt onsdag aften med regnskabet fra aluminiumsproducenten Alcoa, og kl. 20 dansk tid offentliggøres endvidere referatet af Federal Reserves rentemøde 17-18. marts, og fokus er her på, hvor stor tålmodighed banken udtrykker med hensyn til kommende pengepolitiske stramninger.

- Udover det synes jeg også, at opkøb er et tema i markedet, og i dag har vi set Shell lægge et købstilbud på BG Group, hvilket er årsagen til, at olie- og gasselskaberne er dem, der stiger allermest i dag. Under overfladen lurer nogle risici i forhold til Grækenland, der hen ad vejen skal foretage nogle betalinger. Det er dog ikke noget, der her og nu virker til at chikanere markedet synderligt, siger Jesper Bamberger.

Herhjemme ligger C20 Cap-indekset ved 11.40-tiden marginale 0,07 pct. højere i 1008,18, efter at indekset på de første to dage i april i går, tirsdag, og onsdag før påske steg henholdsvis 1,4 og 1,1 pct.

Chr. Hansen topper i indekset med en stigning på 2,2 pct. til 333,10 kr. forud for sit halvårsregnskab for 2014/15 torsdag morgen. Her vil der blandt andet være fokus på, hvad dollarens styrkelse betyder for forventningerne, og hvordan marginerne, som har været lidt pressede, bevæger sig.

Ifølge et estimat fra Ritzau Estimates venter analytikerne en omsætningsvækst på 7,5 pct. organisk i kvartalet til 199,3 mio. euro, mens bundlinjen ses på 34 mio. euro.

Vestas, der tirsdag passerede 300 kr. for første gang siden sommeren 2010, stiger endvidere med 2,1 pct. til 314,50 kr. Nordea har givet aktien et rygstød med en dugfrisk købsanbefaling og et kursmål på 350 kr. Den tidligere anbefaling var "hold" med et kursmål på 280 kr.

FLSmidth har der derimod svært og falder 2,2 pct. til 308,10 kr. Nordea noterer, at aktien i en periode er steget mere end de europæiske miniselskaber, som den normalt følges med.

- Vi vurderer, at FLS er en af de aktier, der kan komme til at få det sværere i den kommende tid. Det er der flere argumenter for, blandt andet en svag ordreindgang i første kvartal. Det øger efter vores vurdering risikoen for, at de ikke kan nå i mål med de forventninger, de har haft til, at ordreindgangen skal stige i år, siger Jesper Bamberger.

Danske Bank sænkede tirsdag i øvrigt anbefalingen af FLSmidth-aktien til "sælg" fra "hold".

GN Store Nord ligger i bunden af C20 med et fald på 3,4 pct. til 147,30 kr. Handelsbanken Capital Markets har skåret aktien til "akkumuler" fra "køb", og derudover skriver Dagbladet Børsen onsdag, at selskabet leder efter nye vækstmuligheder.

I bunden af C20 Cap-indekset ligger Tryg, der kommer med regnskab onsdag i næste uge. Aktien er blevet sænket af Danske Bank til "sælg" fra "hold", og det har foreløbigt kostet et kursfald på 1,5 pct. til 833 kr.

Novo Nordisk er et skridt videre i arbejdet med at få diabetesprodukterne Tresiba og Ryzodeg godkendt i USA. I hvert fald har de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, accepteret at behandle genansøgningen, efter at første ansøgning blev afvist i 2013. Novo genindsendte ansøgningen i marts, hvilket fik aktiekursen til at stige 10 pct. på en dag. Dagens melding har dog mere karakter af en formsag, og Novo falder med 0,3 pct. til 378,80 kr.

Rockwool er kommet med i ABG Sundal Colliers analyseunivers og har fået en dugfrisk købsanbefaling og et kursmål på 985 kr. Aktien stiger med 1,1 pct. til 890 kr. oven i en gevinst på hele 7,8 pct. tirsdag, hvor Exane BNP Paribas løftede sit kursmål til 1000.

/ritzau/FINANS