Aktier: GN eneste grønne papir i mismodigt C20

De danske aktier er startet i bakgear torsdag, efter at onsdagen ellers bød på grønne aktier over en bred kam.

Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktiebørser er vendt på en tallerken torsdag efter onsdagens stigninger, og mismodet mod øst påvirker også begyndelsen af den europæiske handel.

Efter knap 10 minutters handel falder C20 Cap-indekset med 0,7 pct. til 983,33 - med 19 ud af 20 elitepapirer i minus.

På aktiesiden er der fortsat opmærksomhed til A.P. Møller-Mærsk i kølvandet af onsdagens kapitalmarkedsdag. Selv om der ikke var afgørende nyt fra det danske konglomerat, var nyhederne helt klart til den positive side, vurderer Michael Borre.

- Selv om kapitalmarkedsdagen onsdag fik aktien til at stige, kan den fortsat have effekt torsdag, hvor de institutionelle investorer skal tygge sig igennem analyserne og drage konklusioner om, hvorvidt der er kommet noget nyt, siger Michael Borre til Ritzau Finans og peger på Maersk Lines øgede effektivitet i et ellers presset containermarked som et af de store lyspunkter.

Mærsks B-aktie falder med 0,3 pct. til 11.220 kr. fra start torsdag efter onsdagens stigning på 3,2 pct.

Der kan komme fokus på Novo Nordisk, som har fået sænket sit kursmål af finanshuset Jefferies til 410 kr. fra 440 kr. Omvendt har SAS fået hævet sin anbefaling af Swedbank til "neutral" fra tidligere "reducer" efter tirsdagens regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret 2014/15.

Novo Nordisk falder med 0,8 pct. til 373,20 kr. i den tidlige handel, mens SAS-aktien stiger med 0,8 pct. til 12,30 kr.

Rampelyset rettes også igen mod den danske ingeniørkoncern FLSmidth, som efter nogle hårde dage fik medvind af en russisk ordre til en værdi af 600 mio. kr. onsdag. Ordren er på ingeniørarbejde og levering af udstyr til et anlæg i det østlige Sibirien. FLS falder med 0,7 pct. til 244,30 kr. efter en stigning på 1,2 pct. onsdag.

GN Store Nord er helt i toppen af C20 Cap-indekset, hvor aktien stiger med 0,1 pct. til 118 kr. Selskabets hørepparatdivision, GN Resound, noterede yderligere fremgang i markedsandelen i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, i august, viser en opgørelse fra finanshuset Sanford C. Bernstein.

GN Resound har nu lagt mere end 10 pct.point til sin markedsandel i segmentet siden indgangen til sidste år.

Fra regnskabsfronten kommer Harboes Bryggeri med tal for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Harboes falder med 0,5 pct. til 100 kr. inden regnskabet.

Ud på eftermiddagen kommer der en række nøgletal fra USA, herunder ugentlige ledighedstal og statistik for udviklingen i importpriser, men det er ikke nøgletal i "den tunge ende", som for alvor kan rykke markedet, medmindre der kommer store overraskelser, vurderer Michael Borre.

Kl. 16 i eftermiddag vil investorernes opmærksomhed for en stund blive rettet mod Danmarks Nationalbank. Endnu en gang vil der blive spekuleret i, hvorvidt Nationalbanken beslutter at hæve renten. Tal fra pengeinstitutternes overskudslikviditet indikerer fortsat intervention med henblik på at styrke kronen, men hvorvidt renten hæves er usikkert.