Aktier: GN dratter efter finansdirektørs afgang

De danske eliteaktier gør tirsdag morgen ikke større armbevægelser med undtagelse af GN Store Nord, der falder fra åbningen.

C20 Cap-indekset er åbnet 0,1 pct. lavere i 1046,75, mens GN Store Nord falder hele 2,8 pct. til 126,60 kr.

GN Store Nords finansdirektør, Anders Boyer, har opsagt sin stilling i GN Store Nord og GN Resound. Anders Boyer vil fortsætte i rollen som finansdirektør, indtil hans afløser er fundet, oplyser selskabet.

Ud over GN Store Nord falder Novozymes med 1,2 pct. til 331,90 kr., uden at der er bagvedliggende nyheder.

Det er der til gengæld om Nordea, der bakker med 1,1 pct. til 75,35 kr. Det amerikanske finanshus Jefferies har indledt dækning af bankaktien med anbefalingen "hold". Jefferies foretrækker Danske Bank, der får en købsanbefaling og stiger med 1,3 pct. til 191,60 kr.

Coloplast er også i kridthuset og stiger med 1,1 pct. til 567 kr. Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley hævede mandag efter børslukketid anbefalingen af aktien til "ligevægt" fra "undervægt", mens kursmålet blev løftet til 558 kr. fra 457 kr.

Vestas, der er aktuel med et par nyheder, falder med 0,3 pct. til 458,10 kr.

Vestas venter at få en brasiliansk godkendelse af, at selskabets møller produceres i overensstemmelse med landets regler om indholdet af lokalt producerede dele. Vestas mistede godkendelsen, der anses for afgørende for støtte til finansiering, i 2012.

- Når godkendelsen kommer, vil det sikre, at Vestas får en reel position i Brasilien, og at det ikke længere bare er penge ud af vinduet at have en fabrik i landet, vurderer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

Tirsdag skal investorerne også fordøje et mindre opkøb i USA, som blev annonceret sent mandag eftermiddag, og det falder umiddelbart i god jord.

Vestas køber serviceselskabet Upwind Solutions og datterselskabet af samme navn for 60 mio. dollar, svarende til 414 mio. kr. Upwind Solutions, der har base i San Diego, Californien, yder service på vindkraftanlæg fra en række forskellige producenter med en samlet kapacitet på mere end 3 gigawatt (GW).

- Vi ser positivt på opkøbet, som, vi vurderer, er af defensiv karakter, da de uafhængige serviceudbydere i stigende grad er konkurrenter til Vestas' egen forretning, siger chefaktiespecialist i Nordea Michael Borre til Ritzau Finans.

Med købet øges Vestas' serviceforretning i USA med omkring 20 pct., vurderer Nordea, der dog værdimæssigt ikke ser den store betydning.

- Vores analytiker skal stort set ikke rykke på sine estimater, siger Michael Borre og tilføjer:

- Det bliver ikke noget, der sætter gang i aktien. Hverken til den ene eller den anden side.

Bølgegang i aktiekursen har der til gengæld været i Genmab, der i det første kvarters handel har været at finde både i toppen og bunden af C20 Cap-indekset. Siden er der dog faldet lidt ro på aktiekursen, der ligger 0,4 pct. lavere end mandagens lukkerekord i 946,50 kr.

Biotekselskabet holder tirsdag forsknings- og udviklingsdag om selskabets fremskridt i 2015. Desuden er selskabet i søgelyset i forbindelse med en stor kræftkongres i USA, hvor der søndag og mandag blev offentliggjort positive data for selskabets kræftmiddel Darzalex.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk