Aktier: GN, Danske Bank i fokus og ny aktiestrategi fra Jyske

Et rygklap til GN Group fra den amerikanske storbank JPMorgan kan tirsdag give den danske høreapparatproducent en hovedrolle på det danske aktiemarked. Desuden må Danske Bank atter se sit navn i overskrifterne på grund af hvidvasksagen.

Foto: Liselotte Sabroe

Mandag var præget af lav handelsaktivitet generelt på børserne i Europa som følge af lukkedagen i USA i forbindelse med Labor Day. Med udsigten til, at amerikanerne kommer tilbage på banen ventes noget mere volumen i markedet i tirsdagens handel.

Tirsdag morgen indikerer de amerikanske aktiefutures plusser i størrelsesordenen 0,2 pct., mens markederne i Asien har vist en blandet udvikling med små fald i Tokyo, men stigninger i Kina på knap 1 pct. Umiddelbart tyder det i Europa på en stille åbning uden større udsving.

Den tyske DAX-future er tirsdag åbnet 0,1 pct. højere.

Herhjemme indledte C25-indekset mandag ugen med et lille fald på 0,3 pct. til 1167,70.

DEFENSIV DREJNING I NY STRATEGI

Jyske Bank er tirsdag på gaden med en ny investeringsstrategi, hvor anbefalingen er drejet i en mere defensiv retning med udskiftning af Finans med Sundhedspleje.

Her efter regnskabssæsonen står markedet foran en periode, hvor flere "event-risici" kan få betydning for kursudviklingen, skriver Jyske Bank, som blandt andet peger på risikoen for yderligere handelsspændinger mellem USA og resten af verden.

Derudover kan udbudsrisici give prisstigninger på oliemarkedet, en stærkere dollar kan give mere uro på Emerging Markets, og der er endvidere usikkerhed knyttet til det kommende budget i Italien med en populistisk regering, brexit-aftalen og midtvejsvalget i USA 6. november.

- Vi vurderer derfor, at det giver mening at opsøge en lidt mere defensiv aktiesektorstrategi. Timingen er også gunstig med nye aktierekorder på Wall Street, og vi har allerede i en kortere periode set, at defensive aktier faktisk har klaret sig bedre end de cykliske, skriver chefstrateg Ib Fredslund Madsen fra Jyske Bank i strategien.

Selskabsspecifikt kan der tirsdag komme fokus på GN Group, efter at JPMorgan har løftet kursmålet for aktien til 365 kr. fra 301 kr. Anbefalingen er stadig overvægt, viser data fra Bloomberg News. Mandag steg aktien 2,2 pct. til 340,40 kr.

HVIDVASKSAG RAMMER SPALTERNE I FINANCIAL TIMES

Danske Bank er atter i overskrifterne på grund af hvidvasksagen. Financial Times skrev mandag aften, at 30 mia. dollar flød gennem Danske Banks estiske filial i 2013, da den hvidvaskning, filialen angiveligt blev misbrugt til i perioden 2007 til 2015, toppede.

Mandag endte Danske Banks aktie 0,1 pct. højere i 189,15 kr.

Der er også nyt om Nordea, der ved udgangen af 2018 må sige farvel til leder af Personal Banking og medlem af koncernledelsen Topi Manner, der i stedet skal være ny administrerende direktør for Finnair. Nordeas aktie startede ugen med et fald på 0,9 pct. til 68,70 kr.

Genmab, der faldt 2,5 pct. til 1083,50 kr., har fået løftet kursmålet hos Goldman Sachs til 1160 kr. fra 1110. Anbefalingen er stadig neutral, viser data fra Bloomberg News.

A.P. Møller-Mærsk kan atter blive påvirket af handelsretorik fra USA's præsident, Donald Trump, der i sidste uge igen truede med ekstra told på kinesiske varer, hvilket har sat Mærsk-aktien under pres.

Mærsk B klarede sig mandag dårligst i C25 med et fald på 3,0 pct. til 9620 kr.

Malervarekoncernen Flügger kommer tirsdag med regnskab for første kvartal af 2018/19. Mandag steg aktien 1,2 pct. til 338 kr.