Aktier: GN-aktien kan dykke på svagt regnskab

GN Store Nord har udsigt til en presset fredag på det danske aktiemarked, hvor der ellers er udsigt til generel fremgang efter torsdagens nedtur.

Læs mere
Fold sammen

Selskabet, der producerer høreapparater og headset, kunne nemlig ikke helt følge med aktieanalytikernes forventninger i tredje kvartal.


Omsætningen steg ellers som ventet med knap 300 mio. kr. til 2026 mio. kr. i tredje kvartal, men driftsoverskuddet (EBITA) på 333 mio. kr. var knap 20 mio. kr. lavere, end analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med.


Selskabet justerer forventningerne til hele 2015 i nedadgående retning, men det er ifølge finansdirektør Anders Boyer primært som følge af regnskabsteknik.


- Samlet set er det et lidt svagt regnskab, som GN Store Nord kommer med. Og de skal løbe rigtigt stærkt i fjerde kvartal for at nå det forventede, siger aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

- Jeg forventer, at aktien skal ned med 2-3 pct. fra morgenstunden, siger han til Ritzau Finans med henvisning til GN-aktien, som torsdag steg 1,7 pct. til 131,10 kr.


Hvis man ser på det danske aktiemarked generelt, er der derimod plusser i vente. Futures for både de amerikanske aktieindeks og det tyske DAX-indeks peger i retning af en positiv åbning i niveauet 0,4-0,5 pct.


Dermed er der udsigt til en revanche i forhold til torsdag, hvor regnskaber fra Danske Bank, Jyske Bank og Novo Nordisk blev tolket negativt blandt investorerne, hvilket gav et fald på 1,7 pct. til 974,99 i eliteindekset.


Novo Nordisk, som altså torsdag fik en hård landing efter sit regnskab med et kursfald på 5,3 pct. til 364 kr., vil også være i fokus i fredagens handel.


Både HSBC og Alm. Brand Markets har skåret i kursmålet efter regnskabet. Førstnævnte med 20 kr. til 300 kr., mens sidstnævnte har barberet med 10 kr. til 440 kr.

Samme historie gør sig gældende om Danske Bank, hvis regnskab torsdag fik en hård medfart, hvilket blev straffet med et kursfald på omkring 7 pct., som hakkede knap 14 mia. kr. af markedsværdien. Efterfølgende har flere finanshuse justeret kursmål for aktien, men det er ligesom med Novo Nordisk i småtingsafdelingen.

I en anden sektor har Royal Bank of Canada løftet kursmålet for DSV til 305 kr. fra 270 kr. Det er sket efter onsdagens regnskab fra den danske transportkoncern, som overraskede positivt og opjusterede forventningerne til årets overskud. DSV-aktien steg onsdag 3,3 pct., men faldt torsdag 0,6 pct. til 280 kr.

Investorerne vil muligvis også holde øje med Carlsberg, da konkurrenten AB Inbev fra morgenstunden har fremlagt et pænt regnskab, der målt på organisk vækst var bedre end ventet. Fremgangen var især drevet i USA og Latinamerika, hvor Carlsberg ikke er blandt de store aktører.


Blandt de mindre selskaber kommer der i løbet af fredagen tal fra Tivoli, Strategic Investments, Djurslands Bank og Victor.