Aktier: GN-aktien får stryg i Danske Banks revanchetogt

Investorerne virker ikke helt tilfredse med GN Store Nords regnskab og sender ned aktien ned i et aktiemarked, hvor der generelt set ikke er de store bevægelser.

Efter kort tids handel falder GN-aktien 6,3 pct. til 122,90 kr., mens C20 Cap-indekset falder marginalt med 0,1 pct. til 973,47. Indekset dykkede torsdag 1,7 pct. anført af Danske Bank, Novo Nordisk og Jyske Bank.

GN Store Nord, der producerer høreapparater og headset, ligger nederst i eliteindekset, da selskabet ikke kunne følge med aktieanalytikernes forventninger i tredje kvartal.

Omsætningen steg ellers som ventet med knap 300 mio. kr. til 2026 mio. kr. i kvartalet, men driftsoverskuddet (EBITA) på 333 mio. kr. var knap 20 mio. kr. lavere, end analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med.

Selskabet justerer forventningerne til hele 2015 i nedadgående retning, men det er ifølge finansdirektør Anders Boyer primært som følge af regnskabsteknik.

- Samlet set er det et lidt svagt regnskab, som GN Store Nord kommer med. Og de skal løbe rigtigt stærkt i fjerde kvartal for at nå det forventede, siger aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets til Ritzau Finans.

Blandt de øvrige selskaber er der nyt kursfald for Novo Nordisk, som torsdag fik en hård landing efter sit regnskab med et kursfald på 5,3 pct.

Efterfølgende har blandt andet HSBC, Handelsbanken og Alm. Brand Markets skåret i kursmålet for aktien, men det er i småtingsafdelingen. Aktien fortsætter torsdagens nedtur og falder i den indledende handel med 1,5 pct. til 358,60 kr.

Derimod er der fremgang til Danske Bank, hvis regnskab torsdag fik en hård medfart, da aktien blev straffet med et kursfald på omkring 7 pct. Efterfølgende har flere finanshuse justeret kursmål for aktien, men det er ligesom med Novo Nordisk ikke de helt store ændringer. Danske Bank-aktien stiger 1,2 pct. og tager pladsen øverst i C20 Cap-indekset.

I toppen har banken selskab af begge Mærsk-aktier. B-aktien stiger - uden bagvedliggende nyheder - med 0,7 pct. til kurs 10.000.

I den øvre del af indekset finder man også DSV-aktien, der har fået løftet kursmål hos Royal Bank of Canada til 305 kr. fra 270 kr. DSV-aktien stiger 0,4 pct. til 281,10 kr.

Investorerne har fra morgenstunden kunnet læse regnskabet fra Carlsberg-konkurrenten AB Inbev, som fremlagde pæne tal, der målt på organisk vækst var bedre end ventet. Fremgangen var især drevet i USA og Latinamerika, hvor Carlsberg ikke er blandt de store aktører. Carlsberg-aktien stiger 0,2 pct. til 553 kr.

Ser man væk fra de store selskaber på fondsbørsen, vil der senere fredag være regnskaber fra Tivoli, Strategic Investments, Djurslands Bank og Victor.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk