Aktier: Globalt opsving bag positive aktiemarkeder

Foto: YOSHIKAZU TSUNO

De asiatiske aktiemarkeder følger efter tirsdagens positive amerikanske markeder onsdag morgen, hvor indikationerne om øget global vækst sender de mange produktionsvirksomheder i vejret.

Det brede MSCI-indeks for Asien-Stillehavs-regionen uden for Japan ligger med et plus på 0,3 pct. Dermed forlænges rækken af daglige gevinster til tre på hinanden følgende dage.

- Aktierne stiger som en del af en bredere løbende udvikling i de globale aktier, der genereres af en forbedring af de økonomiske udsigter, vurderer chefstrateg Soichiro Monji fra Daiwa SB Investments i Tokyo ifølge Reuters.

Den asiatiske handel er dog generelt afdæmpet i denne uge, da en del af de kinesiske markeder er lukkede på grund af fejringen af Golden Week. Det rammer markederne i Shanghai og Shenzhen på det kinesiske fastland samt børserne i Taiwan og i Sydkorea.

I Tokyo ligger de japanske aktier på et toårigt højdepunkt. Det er godt hjulpet af stærke gevinster i Toyota Motor og Mazda Motor Corp.

Stigningen følger i hjulsporene af de store amerikanske bilfabrikker, der tirsdag lukkede med massive stigninger efter solide salgstal for september.

Nikkei 225-indekset stiger 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks viser et plus på 0,2 pct.

Kun i Hongkong er der aktivitet blandt de kinesiske markeder. Hang Seng-indekset trækkes fortsat op af den kinesiske centralbanks beslutning i weekenden om en reduktion i reservekravene til de kinesiske banker. Indekset øger 0,8 pct.

Det giver stigninger i de store banker på fastlandet, der er noteret i Hongkong. Industrial & Commercial Bank of China stiger 1,4 pct. efter tirsdagens hop på hele 7,9 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Singapores Strait Times-indeks med et fald på 0,2 pct., og Sydneys ASX-indeks slutter dagen med et drop på 0,8 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små udsving tæt på nul onsdag morgen.

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225+0,2Topix+0,1Hongkongs Hang Seng+0,8China Shanghai CompositeLukketChina CSI 300LukketTaiwan TaiexLukketSydkoreas KospiLukket Indiens BSE Sensex+0,2Singapores STI-0,2 Sydney ASX 200-0,8

Indeksværdi klokken 06.15.