Aktier: Glansen gik af Pandora - Ørsted i top og Genmab i bund

Foto: Nils Meilvang

Et lettelsens suk for Pandora-aktionærerne blev retoucheret væk som formiddagen skred frem - eller sagt på en anden måde: glansen gik af aktien. Halvårsregnskabet og direktørens afgang kunne ikke holde optimismen fra morgenstunden oppe.

To andre regnskabsaktuelle C25-selskaber får også markedets dom torsdag: Ørsted sendes til tops, men Genmab ryger til bunds i C25. Det danske eliteindeks stiger 0,3 pct. til 1134,96.

»Generelt er stemningen relativt god på det danske marked, hvis man kigger på det oppefra,« siger senioraktiehandler Martin Munk i Jyske Bank til Ritzau Finans.

Stemningen er i hvert fald bedre end i det øvrige Europa, hvor de tre største markeder, Frankrig, Tyskland og England, ligger med fald.

PANDORA PÅ RUTSJETUR

Pandora løber med den største opmærksomhed torsdag formiddag. Efter mandagens kraftige nedjustering krydrede selskabet regnskabet med flere detaljer og toppede det med meldingen om topchef Anders Colding Friis' afgang.

Regnskabet for andet kvartal vidner om store udfordringer, og i ABG Sundal Collier vurderer aktiechef Tue Østergaard, at morgenens meldinger fra Pandora peger i flere retninger for stemningen om aktien.

Det er Martin Munk enig i.

»Der er pile i mange retninger. Positivt er det, at bestyrelsen endelig viser handlekraft og udskifter direktøren, men de underliggende tal vidner om store udfordringer,« siger han.

Han oplyser, at Jyske Bank er på hold i aktien, indtil der er klare signaler om en vending.

»Regnskabet vidner om store udfordringer og store usikkerheder om fremtiden,« sige Martin Munk.

Pandora-aktien var kortvarigt efter handelsstart oppe i underkanten af kurs 378, men torsdag middag er den faldet tilbage til 329,60 kr., og stigningen på godt 10 pct. er dermed omvekslet til et fald på 3,5 pct.

ØRSTED STIGER FLOT

Ørsted stiger 5,4 pct. til 405,70 kr. Prognosen for 2018 blev fastholdt, men resultaterne ses nu i den høje ende af prognoseintervallet, der lyder på en driftsindtjening (EBITDA) i størrelsesordenen 12,5-13,5 mia. kr.

Ørsted har desuden købt det amerikanske selskab Lincoln Clean Energy, og det ventede salg af halvdelen af havvindparken Hornsea 1 er fremrykket til andet halvår af 2018.

GENMAB DØMT NEDE

Genmab får torsdag dommen for regnskabet, der kom sent onsdag. Det viste atter positive takter for kræftmidlet Darzalex i andet kvartal, hvor selskabet dog måtte se både top- og bundlinjen falde. JPMorgan har siden løftet Genmab-kursmålet med 50 kr. til 1200. Aktien falder 4,4 pct. til 1014,50 kr. fra åbningen og danner bundprop.

I toppen af C25 bevæger også FLSmidth sig. Aktien er hævet af DNB til »køb« fra »hold« og stiger 3 pct. til 415 kr. efter et næsten tilsvarende fald onsdag i kølvandet af sit regnskab.

LUNDBECK BANKES LÆNGERE NED

Lundbeck fik bøllebank onsdag med et kursfald på mere end 14 pct. og fortsætter ned torsdag. Onsdagens regnskab viste ellers en ganske pæn udvikling, men i andet halvår bliver indtjeningen noget lavere end i de første seks måneder, fremhævede selskabet. Torsdag falder aktien 3 pct. til 368,80 kr.

Solar falder knap 3 pct. til 394,50 kr. efter at have leveret regnskab. Ledelsen fastholder i morgenens regnskab forventningerne til 2018 om en omsætning på 11,4 mia. kr. og et EBITA-resultat efter omkostninger på 345 mio. kr., men indtjeningen i andet kvartal skuffede.

G4S BANKET NED EFTER TAL

Den dansk-britiske sikringskoncern G4S tjente færre penge i første halvår, hvor marginen var under pres, og flere analytikere betegner regnskabet som svagt. G4S-aktien falder 6,9 pct. til 21,70 kr.

G4S' omsætning steg 0,2 pct. til 3599 mio. pund i første halvår, når man justerer for valutakursudsving. Målt i faktiske tal, oven på svækkelsen af det britiske pund, faldt omsætningen 7,5 pct. til 3672 mio. pund. Driftsoverskuddet, PBITA, faldt 3,2 pct. på justeret basis og 10,5 pct. på ujusteret basis til henholdsvis 212 og 213 mio. pund.

SAS har leveret trafiktal for juli. Selskabet satte passagerrekord ved at øge antallet med 2,2 pct. til 2,6 mio. Målt på antal fløjne passagerkilometer, RPK, steg trafikken i juli med 1,9 pct., men da den indsatte kapacitet blev øget endnu mere med 3,0 pct., medførte udviklingen et fald i udnyttelsen af sædekapaciteten på 0,9 pct.point til 85,6 pct. SAS oplyser endvidere, at den valutajusterede yield, der udtrykker billetprisudviklingen, viste en stigning på 2 pct. for måneden.

Flyaktien gør dog ikke meget væsen af sig og ligger med et fald på 0,2 pct. i 12,29 kr.

/ritzau/FINANS